Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης στο ΑΠΘ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι αντιεξουσιαστές με αφορμή τα αιτήματα των φυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μελών τρομοκρατικών οργανώσεων που ζητούν άδειες

Προβληματισμένοι είναι οι άντρες της Κρατικής Ασφάλειας μετά τις κλιμακούμενες επιθέσεις των αντιεξουσιαστών, ειδικά μόλις λίγα 24ωρα μετά το κείμενο που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το φυλακισμένο μέλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, Χρήστος Τσάκαλος.

Νωρίτερα το πρωί 4-5 άγνωστα άτομα έριξαν εύφλεκτο υγρό στην πόρτα του γραφείου που χρησιμοποιούσε ως καθηγητής στο ΑΠΘ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και έβαλαν φωτιά.

Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου αντιλήφθηκαν την φωτιά και έσπευσαν να την σβήσουν με αποτέλεσμα οι ζημιές να περιοριστούν μόνο σε αυτή και να μην επεκταθεί η φωτιά εντός του γραφείου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε για το περιστατικό: «Η Κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται. Η προσπάθεια για δικαιοσύνη, καθώς και για ασφαλείς και ανθρώπινες φυλακές με στόχο την κοινωνική επανένταξη, θα συνεχιστεί».

Αξίζει να σημειωθεί, πως χθες, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, όπου πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό με συνθήματα υπέρ των φυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μελών των τρομοκρατικών οργανώσεων και με συνθήματα ενάντια στις μεταγωγές που πραγματοποιήθηκαν.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia, έγιναν σχετικές αναφορές και αναλύθηκαν οι λόγοι που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες έρευνες που έγιναν στα κελιά των συλληφθέντων στον Κορυδαλλό αλλά και το ζήτημα των αιτημάτων αδειών τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες ενέργειες δεν τρομοκρατούν κανένα

Σχολιάζοντας την επίθεση το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: "Η σημερινή  επίθεση στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Ν. Παρασκευόπουλου, στον χώρο του ΑΠΘ, οφείλει να καταδικαστεί από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να  τρομοκρατήσουν κανέναν. Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος θα προχωρήσει αδιάκοπα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι 'Πυρήνες' προσπάθησαν δύο φορές να αποδράσουν

SHARE:

24Media Network