Εμβόλιο κορονοϊού: Προκαταρκτική εξέταση για αναρτήσεις αρνητών στα social media

Εμβόλιο κορονοϊού: Προκαταρκτική εξέταση για αναρτήσεις αρνητών στα social media
Πορεία αντιεμβολιαστών SOOC

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν κείμενα που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβητούν πανδημία και εμβόλια.

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν πλέον τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία θέτουν προς αμφισβήτηση την πανδημία, καθώς και τα εμβόλια.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχοντας ολοκληρώσει ένα πρώτο μέρος της έρευνας της, διαβίβασε τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε αναφορικά τόσο με τους συντάκτες των κειμένων όσο και τις ιστοσελίδες που τα φιλοξενούν. Πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου όπως και αλέες αντίστοιχες καταγγελίες να ερευνηθούν σε βάθος και τάχιστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός που “χρεώθηκε” την έρευνα, αναμένεται να μελετήσει εάν έχουν τελεστεί αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της απόπειρας απάτης, της διέγερσης σε ανυπακοή και της πρόκλησης σε τέλεση αδικημάτων. Μάλιστα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση των εν λόγω αξιόποινων πράξεων, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία, έτσι ώστε οι φυσικοί αυτουργοί να οδηγούνται άμεσα ενώπιον των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα σε εγκύκλιο του προς τις εισαγγελίες της χώρας είχε επισημάνει ότι “αναντίρρητα είναι σεβαστή η ελευθερία και αναφαίρετο το δικαίωμα του καθενός να έχει τις προσωπικές απόψεις και ιδέες του για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού COVID-19, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι οι θεωρήσεις αυτές του παρέχουν, επ’ ουδενί, το δικαίωμα να τις εκδηλώνει με αντικοινωνική συμπεριφορά και να τις μετουσιώνει προβαίνοντας σε πράξεις που υπερβαίνουν τα όρια του νόμου και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κυρωτικών κανόνων του ποινικού δικαίου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα