Εν ώρα περιδίνησης το δυστύχημα – Πρόλαβε να “τραβήξει” ο συγκυβερνήτης

Εν ώρα περιδίνησης το δυστύχημα – Πρόλαβε να “τραβήξει” ο συγκυβερνήτης
Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Eurokinissi

Πληροφορίες για την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους 7νμ μίλια βόρεια της Σπάρτης έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αποτέλεσμα ο τραγικός θάνατος του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου ο οποίος φαίνεται να μην πρόλαβε να "τραβήξει" το αλεξίπτωτό του. Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Τριήμερο πένθος ανακοινώθηκε στην Πολεμική Αεροπορία με τον υπουργό Άμυνας να χαρακτηρίζει πολύ δύσκολη την σημερινή ημέρα, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων.

Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Eurokinissi

 

Νεκρός και εντός του αεροσκάφους ανασύρθηκε ο κυβερνήτης, Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, ενώ ο συγκυβερνήτης πρόλαβε και διασώθηκε χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτό του.

Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Eurokinissi

 

Ο κ. Καμμένος και αφού είπε πως θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσε ότι  οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης.

“Τράβηξε” ο δεύτερος

Μάλιστα ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο κυβερνήτης βρέθηκε μέσα στο αεροσκάφος.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση. Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Eurokinissi

 

Τα Τ-2 Buckeye είναι δικινητήρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη αμερικάνικης κατασκευής και σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η αρχική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την 28/8/2018 και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης, πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη αεροσκάφους Τ-2, 7 ΝΜ βόρεια Σπάρτης. Μετά την εγκατάλειψη έχει περισυλλέγει ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη».

Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας arcadia938

 

Ικανότατοι οι πιλότοι

Υπογραμμίζεται ότι οι δύο Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Τσίπρας: Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει

“Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη” αναφέρει ο πρωθυπουργός για το θάνατο του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου και προσθέτει:

“Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας”.

Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του επισμηναγού Ν. Βασιλείου

Τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του επισμηναγού, Νικολάου Βασιλείου, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του επισμηναγού Ν. Βασιλείου που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Στην οικογένεια του εκλιπόντα εν ώρα καθήκοντος και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήριες δηλώσεις πραγματοποίησε το σύνολο της πολιτικού κόσμου της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα