Ένα βήμα πριν την εξέταση του πρώτου μάρτυρα στη δίκη Siemens

Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε το στάδιο των ενστάσεων και το αιτημάτων. Στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας

Στην ουσία της υπόθεσης και στην κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, μπαίνει πλέον η υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Στο βήμα αναμένεται -εκτός απροόπτου- να βρεθεί ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλογλου, ο οποίος ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση, ήδη από τα πρώτα γερμανικά δημοσιεύματα, την περασμένη δεκαετία.

Σήμερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε στην απόρριψ του αιτήματος της υπεράσπισης να μεταφραστούν έγγραφα της δικογραφίας στη γερμανική γλώσσα. Το αίτημα είχε υποβάλει ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος,

συνήγορος υπεράσπισης του πρώην στελέχους της Siemens, Μίκαελ Κουτσερόιτερ, υποστηρίζοντας ότι μόνο εφόσον μεταφραστούν συγκεκριμένα έγγραφα, ο κατηγορούμενος θα λάβει γνώση της κατηγορίας, ώστε να συμμετέχει στην υπόθεση.

ADVERTISING

Το δικαστήριο από την πλευρά του, απέρριψε το αίτημα κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει πλήρη γνώση μέσω των συνηγόρων τους, καθώς και ότι και οι ίδιοι είναι δυνατόν να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε και τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου, ενώ επιφυλάχθηκε ως προς την ένσταση για παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, λόγω μη εφαρμογής του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της έδρας, το ζήτημα θα εξεταστεί, εφόσον προκύψει κατά τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης.

Την ίδια θέση είχε το δικαστήριο και για το αίτημα των κληρονόμων του Εμμ. Σταυριανού, για άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του, καθώς ο τελευταίος έχει αποβιώσει και κατ' επέκταση έχει παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Η δίκη συνεχίζεται στις 28 Απριλίου.

SHARE:

24Media Network