Ένας ινδικός γάμος με Κρητικό γαμπρό

Ένας ινδικός γάμος με Κρητικό γαμπρό

Όταν η Ινδία συναντά την Κρήτη το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον αξέχαστο

Ήταν ένας γάμος αλλιώτικος και σίγουρα αξέχαστος… σε σκηνικό Bollywood, αλλά με έντονο το άρωμα της Κρήτης, με τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των  αιώνων, με πολύχρωμες φορεσιές και απίθανες χορογραφίες.

Στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη γιορτή, μία πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και συναισθημάτων όχι μόνο για το νιόπαντρο ζευγάρι αλλά και για τις οικογένειές τους σε αυτήν την πρώτη τους συνάντηση.

ADVERTISING

Μιλάμε φυσικά για τον γάμο του Λεωνίδα Ξυλούρη, γιου του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου, Γιάννη Ξυλούρη, με την Ινδή εκλεκτή της καρδιάς του, Khushboo Balwani. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη  Ghanerao του  Rajasthan της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα ήταν μία διήμερη γιορτή αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi.   Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά. Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.

Ένας ινδικός γάμος με Κρητικό γαμπρό

Το ζευγάρι διαμένει στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος έγινε σύμφωνα με όλα τα τελετουργικά... Και επειδή γάμος χωρίς ρακή δεν γίνεται, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς από την Κρήτη είχαν προνοήσει σχετικά ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για το ευτυχές γεγονός.

Ένας ινδικός γάμος με Κρητικό γαμπρό

Πηγή: Cretalive

SHARE:

24Media Network