Ενημέρωση κομμάτων για τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Ενημέρωση κομμάτων για τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Δικαιοσύνης Eurokinissi

Την ανάγκη για αλλαγή των ποινικών κωδίκων μετά από 70 χρόνια εφαρμογής τους υποστήριξαν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συνάντηση με τους αρμόδιους τομεάρχες Δικαιοσύνης των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, και οι πρόεδροι και μέλη των Ειδικών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, παρουσιάζοντας τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση.

Η σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σταθερής βούλησης της Κυβέρνησης να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση. «Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν για τις προτάσεις των Επιτροπών. Από όλους διαπιστώθηκε η ανάγκη για αλλαγή των ποινικών κωδίκων μετά από 70 χρόνια εφαρμογής τους και διατυπώθηκαν θετικά σχόλια και προβληματισμοί σε επιμέρους ζητήματα» αναφέρεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Βασίλης Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκ. Παναγιωτοπούλος και Κων. Καραγκούνης (ΝΔ), Αντ. Αντανασιώτης (ΚΚΕ), Θεοδ. Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ), Ιωάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων), Νικ. Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ), Βασ. Μαρκής (Ποτάμι), ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του νέου Ποινικού Κώδικα Χρ. Αργυρόπουλος και τα μέλη Ηλ. Αναγνωστόπουλος και Παν. Καζής, ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας Θ. Δαλακούρας και τα μέλος Ι. Γιαννίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα