Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο ενώ έκανε “μπανάνα”

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο ενώ έκανε “μπανάνα”
Water Sports iStock

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του 10χρονου Μιχαήλ που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (04/02) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου η δίκη των κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση της Μυκόνου, κατά την οποία ο 10χρονος τότε Μιχαήλ Πασχαλάκης έχασε τη ζωή του στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου τον Αύγουστο του 2014, παρασυρόμενος από ταχύπλοο σκάφος τοπικής επιχείρησης θαλάσσιων σπορ, κατά τη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού (μπανάνα) στο οποίο συμμετείχε μαζί με άλλους τρεις φίλους του.

Μετά, λοιπόν, την ακροαματική διαδικασία, όπως αναφέρει το logotypos.gr, κατά την οποία κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις αρχικά του κ. Εισαγγελέα, της πολιτικής αγωγής και εν συνεχεία των συνηγόρων υπεράσπισης, το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας ορισμένα ελαφρυντικά, επέβαλλε τις εξής ποινές:

  • Στο χειριστή του ταχυπλόου Στέλιο Κουτσοδόντη, 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
  • Στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του κέντρου θαλασσίων σπορ στο Καλό Λιβάδι κ. Μπασιανά, 5 χρόνια κάθειρξη, την οποία λόγω του ότι είναι άνω των 70 ετών θα την εκτίσει από το σπίτι του στη Μύκονο.
  • Τέλος, στην υπεύθυνη ασφαλείας και συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης κ. Άννα Μπασιανά, 3 χρόνια με αναστολή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα