Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Πυρά κατά της κυβέρνησης για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Στιγμιότυπο απο την δόμηση στην πλαγιά του βουνού της Πάρνηθας. Φωτό αρχείου.
Στιγμιότυπο απο την δόμηση στην πλαγιά του βουνού της Πάρνηθας. Φωτό αρχείου. EUROKINISSI

Δεν νοείται τέτοια σημαντικά νομοθετήματα να εισάγονται εν μέσω πανδημίας, αναφέρει η Ένωση Διοικτηικών Δικαστών για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Την ανησυχία της για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και την αντίθεσή της στην ψήφισή του εν μέσω πανδημίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, οι ταχύρρυθμες διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, δεν θα διασφαλίζουν αντικειμενικώς τον πλήρη έλεγχο της τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

ADVERTISING

Παράλληλα αναφέρει οτι "δεν νοείται τέτοια σημαντικά νομοθετήματα να εισάγονται εν μέσω πανδημίας, όπου αντικειμενικά η δυνατότητα παρέμβασης των ενδιαφερόμενων φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ένωσή μας είναι περιορισμένη.

Όλη η ανακοίνωση

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με την ευαισθησία που δείχνει διαχρονικά για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως επιβεβαιώνει και η πραγματοποίηση πέντε επιτυχημένων συνεδρίων ή διημερίδων με θεματολογία σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα την τελευταία πενταετία, εκφράζει την ανησυχία της για πληθώρα διατάξεων του σχεδίου νόμου με τίτλο ‘‘Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις’’.

Η ανησυχία μας εστιάζεται, ιδίως, στην πρόβλεψη ταχύρρυθμων διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, οι οποίες δεν θα διασφαλίζουν αντικειμενικώς τον πλήρη έλεγχο της τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στις διατάξεις που αφορούν την έρευνα για υδρογονάνθρακες, στις διατάξεις για τις οικιστικές πυκνώσεις και στην κατάργηση του καθεστώτος προστατευόμενων περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση δεν νοείται τέτοια σημαντικά νομοθετήματα να εισάγονται εν μέσω πανδημίας, όπου αντικειμενικά η δυνατότητα παρέμβασης των ενδιαφερόμενων φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ένωσή μας (ως και εκ του ότι οι διοικητικοί δικαστές εκδικάζουμε σχετικές διαφορές), είναι περιορισμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Βουλή
SHARE:

24Media Network