Προπηλακισμούς και εκφοβισμό από αστυνομικούς καταγγέλει Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Προπηλακισμούς και εκφοβισμό από αστυνομικούς καταγγέλει Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ,Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ) Eurokinissi

Τι καταγγέλλει η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης στην Πλατεία Βικτωρίας.

Καταγγελία ότι μέλη του προπηλακίστηκαν την Τετάρτη στις συγκεντρώσεις της Πλατείας Βικτωρίας γνωστοποίησε την Πέμπτη η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. 

Αναλυτικά, αυτή έχει ως εξής: “Στα πλαίσια των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα χθες 15-07-2020, πέριξ της πλατείας Βικτωρίας στην Αθήνα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταστολής εκ μέρους τμήματος των δυνάμεων της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή εναντίον συναδέλφων φωτορεπόρτερ.

Παρατηρήθηκε ότι άντρες των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην περιοχή κινήθηκαν εντελώς αναίτια και απρόκλητα εναντίον των φωτορεπόρτερ, προπηλακίζοντας και εκφόβιζοντάς τους με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί σημαντικά η δυνατότητα εκτέλεσης της εργασίας τους.

Δεν νοείται δημοκρατία όταν η είδηση βρίσκεται υπό διωγμό και δεν κινδυνεύει η δημοκρατία από τους φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες. Περιμένουμε από όλους τους υπευθύνους της Πολιτείας να πράξουν τα αυτονόητα για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα