Ένταση στη φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Τραυματίστηκε ένας φοιτητής

Ένταση στη φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Τραυματίστηκε ένας φοιτητής
Ένταση στην πορεία των φοιτητών Eurokinissi

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της φοιτητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των φοιτητών και των ΜΑΤ. Υπάρχει ένας τραυματίας φοιτητής με αιμορραγία στο κεφάλι. Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ένταση σημειώθηκε στη φοιτητική πορεία το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, στην αρχή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στο μπλόκο που είχαν δημιουργήσει τα ΜΑΤ με κλούβες, για να εμποδίσουν την είσοδο στους φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας φοιτητής τραυματίας με αιμορραγία στο κεφάλι. Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ένταση στην πορεία των φοιτητών Eurokinissi

Σύμφωνα με tweet του Γιάνη Βαρουφάκη πρόκειται για μέλος της νεολαίας του MέΡΑ 25.

Σημειώνεται ότι δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Το απόγευμα, την σκυτάλη παίρνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για τις τροποποιήσεις στις σχέσεις εργασίας και έχουν προγραμματίσει τέσσερις πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Ένταση επικράτησε και στην φοιτητική πορεία που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη MotionTeam

Θεσσαλονίκη MotionTeam

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

“Κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης – πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του Κοινοβουλίου.Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα. Ιδιώτης διακομίστηκε στο Κ.Α.Τ., όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα