Πέραμα: Επεισόδια με Ρομά στον Ασπρόπυργο – Εστίες έντασης και σε Μέγαρα και Άνω Λιόσια

Πέραμα: Επεισόδια με Ρομά στον Ασπρόπυργο – Εστίες έντασης και σε Μέγαρα και Άνω Λιόσια
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Τεταμένο το κλίμα σε διάφορες περιοχές της Αττικής μετά το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα. Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στον Ασπρόπυργο ενώ το βράδυ ένταση επικράτησε σε Μέγαρα και Άνω Λιόσια.

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (24/10) στην Αττική οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου. Περίπου 200 Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για το περιστατικό στο Πέραμα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος από αστυνομικά πυρά.

Οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειρομβοβίδων κρότου – λάμψης αλλά και με χρήση νερού από τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛΑΣ “Αίαντες”.

Οι διαδηλωτές έκαψαν και ένα αυτοκίνητο της Αττικής Οδού επί του οδοστρώματος, ενώ έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και κάδους απορριμάτων. Στο σημείο έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το βράδυ οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν προς την περιοχή του Σοφού, προς τον καταυλισμό και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον περιφερειακό Αιγάλεω, όπου πέταξαν πέτρες και μετά υποχώρησαν.

Η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Κόρινθο, διεκόπη αρχικά αλλά πλέον τα οχήματα κινούνται κανονικά. Στο Πέραμα ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών, χωρίς εντάσεις.

Σε Μέγαρα και Άνω Λιόσια

Νέες εστίες έντασης εκτός του Ασπροπύργου έχουν ξεσπάσει με Ρομά. Εκτός Ασπροπύργου, ομάδα με περίπου 80 Ρομά έκλεισε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των Μεγάρων και πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς. Ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός.

Ομάδα περίπου 50 Ρομά που κινούνται επί της οδού Αιγαίου Πελάγους στα Άνω Λιόσια έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και έχουν τοποθετήσει οδοφράγματα. Στο σημείο επίσης έχει σπεύσει αστυνομική δύναμη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version