Εντοπίστηκε η ορειβάτισσα στον Όλυμπο - Αδύνατη η μεταφορά της σε νοσοκομείο

Εντοπίστηκε η ορειβάτισσα στον Όλυμπο - Αδύνατη η μεταφορά της σε νοσοκομείο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Εντοπίστηκε η ορειβάτισσα που τραυματίστηκε βαριά στο λούκι του Στεφανιού Ολύμπου αλλά δεν κατέστη δυνατόν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αύριο θα επιχειρηθεί η μεταφορά της με ελικόπτερο Super Puma

Δεν ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής η επιχείρηση μεταφοράς σε νοσοκομείο της 35χρονης γυναίκας η οποία, το πρωί, τραυματίστηκε βαριά μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

 Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

ADVERTISING

Το ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα. Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρεται με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» και αναμένεται αύριο το πρωί να επιστρέψει το super puma προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης για σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα

SHARE:

24Media Network