Εντοπίστηκε και δεύτερο νεκρό δελφίνι στο Αιγαίο – Έφερε σημάδια ηθελημένης θανάτωσης

Εντοπίστηκε και δεύτερο νεκρό δελφίνι στο Αιγαίο – Έφερε σημάδια ηθελημένης θανάτωσης
FACEBOOK/@Archipelago.gr

Ακόμη ένα νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στα νερά του Βόρειου Αιγαίου, λίγες μόλις ημέρες αφού βρέθηκε ακόμη ένα κακοποιημένο.

Ένα ακόμη δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό νωρίς το πρωί της Πέμπτης (18/05) στο βόρειο Αιγαίο.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης η περιβαλλοντική οργάνωση “Αρχιπέλαγος” όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα ζωνοδέλφινο το οποίο έφερε εμφανή σημάδια ηθελημένης θανάτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή ένα ακόμη νεκρό δελφίνι με κομμένη ουρά και τρυπημένο με αιχμηρό αντικείμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οργάνωσης “Αρχιπέλαγος”:

“Νωρίς το πρωί εντοπίσαμε στο ανοιχτό πέλαγος δεύτερο νεκρό ζωνοδέλφινο, στην ίδια περιοχή όπου τις προηγούμενες ημέρες κατέληξε το θανατωμένο δελφίνι με κομμένη ουρά και τρυπημένο με αιχμηρό αντικείμενο. Και το δεύτερο δελφίνι φέρει εμφανή σημάδια ηθελημένης θανάτωσης.

Τα σκάφη του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος δραστηριοποιούνται καθημερινά στην περιοχή, για τη μελέτη και την καταγραφή των πληθυσμών των θαλάσσιων θηλαστικών, αλλά και για τον εντοπισμό και άλλων θανατωμένων δελφινιών – σε αυτή την εκτεταμένη θαλάσσια έκταση και ακτογραμμή.

Κύριο μέλημά μας είναι η καθημερινή υπεράσπιση των θαλασσών μας και των σπάνιων ειδών που ζουν σε αυτές”.

@Archipelago.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα