news 24/7

ΑΙΓΑΙΟ

Αρχηγός ΓΕΝ: "Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο"

Αρχηγός ΓΕΝ: "Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο"

Ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης τόνισε με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα πως "όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας" - Σε διαρκή ετοιμότητα ο Στόλος για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

 Αεροσκάφος τύπου F16 της τουρκικής αεροπορίας

Το "λεξικό" των τουρκικών προκλήσεων - Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των Τούρκων

Τι είναι οι παραβιάσεις, οι παραβάσεις και τι υπερασπίζεται η Ελλάδα; Ο στόχος των Τούρκων και οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις που κρίνονται σε κάθε περίπτωση, δύσκολες.

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Προσπάθησαν να τραβήξουν ψαροντουφεκά στην Τουρκία

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Προσπάθησαν να τραβήξουν ψαροντουφεκά στην Τουρκία

Σκηνικό έντασης πήγαν να στήσουν οι Τούρκοι στη νήσο Βάτο των Οινουσσών. Προσέγγισαν Χιώτη για έλεγχο και προσπάθησαν να τον τραβήξουν στην Τουρκία. Η μαρτυρία του ιδίου του ψαροντουφεκά. Επέμβαση του Λιμενικού για να λυθεί το επεισόδιο.

 Αεροσκάφος τύπου F16 της τουρκικής αεροπορίας

Μήνυμα για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο

Πώς αποκρυπτογραφεί η Αθήνα τις αντιδράσεις της Άγκυρας- και ιδίως του υπουργείου Άμυνας- στην παραχώρηση ασύλου στον ένα εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών. Χαμηλούς τόνους προτίθεται να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Στιγμιότυπο από το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, στο Τροκαντερό, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επιβιβαζόμενος σε Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, θα επιθεωρήσει τον Στόλο Πολεμικών Πλοίων, την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παυλόπουλος: Το Πολεμικό Ναυτικό υπερασπίζεται τα σύνορα και θα υπερασπιστεί την ΑΟΖ

Κατά την επιθεώρηση του Στόλου στο Φάληρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε "στη φίλη και γείτονα Τουρκία" το μήνυμα ότι θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, αλλά δεν ανεχόμαστε αμφισβήτηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας.

Βραχονησίδες Ίμια

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Κυριαρχικό δικαίωμα ο καθορισμός Natura στο Αιγαίο

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αμφισβητείται το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και κατ' επέκταση το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, όπως ο καθορισμός περιοχών Natura.

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Άμυνας την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Το επιβεβαιώνει και η νομοθεσία για το Δίκτυο Natura 2000

Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεντάγωνο. Αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα. Εντός των συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε. οι περιοχές του "Δικτύου NATURA 2000", τόνισε ο Παυλόπουλος ΑΟΖ

Στιγμιότυπο από στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας

Προκαλεί η νέα Navtex της Τουρκίας για την άσκηση "Θαλάσσιος Λέων"

Η Άγκυρα δεσμεύει από σήμερα μέχρι την Τρίτη μεγάλο μέρος του Αιγαίου για τη διεξαγωγή της άσκησης "Θαλάσσιος Λέων". Δεν διεξάγεται πρώτη φορά ωστόσο το ζήτημα έρευνας και διάσωσης εντείνει τη διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο

Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα στο λιμάνι της Κω

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο

Το μέτρο θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία από την 1η Ιουλίου εφέτος και σε πλήρη λειτουργία σε όλα τα νησιά από 1 Ιανουαρίου 2019. Τι σημαίνει πρακτικά, ποιοι είναι δικαιούχοι, πως θα γίνονται οι αιτήσεις

Το υπόμνημα Λαλιώτη στον Παυλόπουλο για τις γκρίζες ζώνες

Το υπόμνημα Λαλιώτη στον Παυλόπουλο για τις γκρίζες ζώνες

Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες από τη Σύμη στη σημασία του δικτύου NATURA2000 και των εντός ΕΕ περιοχών με προστατευμένα οικοσυστήματα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί ένα ακόμη διπλωματικό όπλο. Το News 24/7 παρουσιάζει τα σχετικά ενημερωτικά σημειώματα που είχε στείλει ο Λαλιώτης σε Παυλόπουλο, Κοτζιά, Βούτση και κόμματα