Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου

Εκκλησία στα Τρίκαλα
Εκκλησία στα Τρίκαλα EUROKINISSI

Ποια ονόματα περιλαμβάνει το εορτολόγιο την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν τα ονόματα Σιλβέστρος, Σύλβεστρος, Σιλβέστρα, Σίλβη, Σίλβα.

Άγιος Σίλβεστρος

ADVERTISING

Πάπας της Ρώμης από τις 31 Ιανουαρίου 314 έως τις 31 Δεκεμβρίου 335. Η μνήμη του τιμάται από την Καθολική Εκκλησία στις 31 Δεκεμβρίου και από την Ορθόδοξη στις 2 Ιανουαρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Σίλβεστρος.

Σύμφωνα με το Sansimera.gr, ο Σίλβεστρος γεννήθηκε πιθανώς στο Αβελίνο της Ιταλίας σε άγνωστο χρόνο και διαδέχθηκε στον επισκοπικό θρόνο της Ρώμης τον Πάπα Μιλτιάδη. Κόσμησε τη Ρώμη με μεγαλοπρεπείς ναούς, όπως η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού και η παλαιά Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο πάπας Σίλβεστρος δεν συμμετείχε στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας (325), που διαμόρφωσε το χριστιανικό δόγμα, αλλά έστειλε σε αυτή δύο αντιπροσώπους του, τον Βίτο και τον Βικέντιο.

Η παράδοση που θέλει τον πάπα Σιλβέστρο να βαπτίζει τον Μέγα Κωνσταντίνο και ο αυτοκράτορας να του παραχωρεί την υπέρτατη αυθεντία στη διοίκηση της Ρώμης και στα εκκλησιαστικά ζητήματα όλης της ρωμαϊκής επικράτειας με την «Donatio Constantini» («Κωνσταντίνειο Δωρεά»), δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εορτολόγιο
SHARE:

24Media Network