Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

Σύννεφα πάνω από τον σταυρό που βρίσκεται στον  τρούλο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη των Τρικάλων
Σύννεφα πάνω από τον σταυρό που βρίσκεται στον τρούλο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη των Τρικάλων EUROKINISSI

Ποια ονόματα περιλαμβάνει σήμερα το εορτολόγιο. Ημέρα γιορτής για τους Αγλαΐα και Άρης.

Σήμερα το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν τα ονόματα Αγλαΐα και Άρης .

Άγιοι Βονιφάτιος και Αγλαΐα

Ζευγάρι στη ζωή και στη χριστιανική πίστη. Η μνήμη τους τιμάται από την Εκκλησία στις 19 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν η Αγλαΐα και ο Βονιφάτιος.

Σύμφωνα με το SanSimera, η Αγλαΐα (ή Αγλαΐδα) ήταν πλούσια Ρωμαία, που έζησε στις αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα. Ήταν γνωστή για τη σπάταλη και έκλυτη ζωή της. Ήταν ερωμένη του διαχειριστή της περιουσίας της Βονιφάτιου, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο στην Ανατολή, επειδή ήταν χριστιανός.

 Συγκλονισμένη από το θάνατο του αγαπημένου της, έφερε κι έθαψε το σώμα του στη Ρώμη. Έπειτα έχτισε αναχωρητήριο, όπου και πέρασε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής της με προσευχές και σκληρές δοκιμασίες μετάνοιας. 

Μετά το θάνατό της την έθαψαν δίπλα στο Βονιφάτιο. Αργότερα, η Εκκλησία ανακήρυξε τον Βονιφάτιο άγιο και την Αγλαΐα οσία. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εορτολόγιο
SHARE: