Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Τετάρτη 22 Απριλίου

Εκκλησάκι στην Αμοργό (φωτογραφία αρχείου)
Εκκλησάκι στην Αμοργό (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ποια ονόματα περιλαμβάνει σήμερα το εορτολόγιο.

Σήμερα, 22 Απριλίου, το εορτολόγιο περιλαμβάνει τα ονόματα: Νέαρχος, Νιάρχος, Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα.

Άγιος Νέαρχος

Ο Άγιος Νέαρχος ήταν Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον βίο του Αγίου Νεάρχου, παρά μόνο ότι θανατώθηκε στην πυρά. Σύμφωνα με το Sansimera.gr, εικάζεται ότι ήταν φίλος του Αγίου Πολυεύκτου, οπότε, αν θεωρηθεί αυτό αληθές, τότε ο Νέαρχος πρέπει να μαρτύρησε κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Δεκίου (249-251) και Ουαλεριανού (251-259).

Άγιος Ναθαναήλ

Ο Άγιος Ναθαναήλ (Σίμων ο Ζηλωτής ή Βαρθολομαίος - υιός του Θολομαίου) καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας όπου ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο του θαύμα. Σύμφωνα με το Saint.gr, ήταν στενός φίλος του Αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος και του ανήγγειλε την υλοποίηση της προφητείας στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Στη συνέχεια έγινε ένας εκ των 12 Αποστόλων για τον οποίο ο Κύριος έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας:« Ιδε αληθής Ισραηλίτης, εν ω δόλη ουκ έστιν». Η αποστολική δράση του Απόστολου Ναθαναήλ επεκτείνεται μέχρι την Αφρική, τη Μαυριτανία και τη Βρετανία, όπου και σταυρώθηκε από ειδωλολάτρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εορτολόγιο
SHARE:

24Media Network