ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η είσοδος των ακροδεξιών στο σχολείο με την ανοχή της αστυνομίας – Βίντεο

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η είσοδος των ακροδεξιών στο σχολείο με την ανοχή της αστυνομίας – Βίντεο
Συγκέντρωση μαθητών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζονται άτομα με κράνη και κουκούλες να εισβάλλουν ανενόχλητοι στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης από την πίσω πόρτα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Ένα νέο βίντεο από τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είδε το φως της δημοσιότητας, στον απόηχο των ακροδεξιών επιθέσεων που σημειώθηκαν τις δυο προηγούμενες ημέρες έξω από το σχολείο.

Στα πλάνα απεικονίζονται άτομα με κράνη και κουκούλες να μπαίνουν ανενόχλητοι στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο για δυο ημέρες, πραγματοποιώντας από εκεί επιθέσεις με πέτρες, πυρσούς, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο, το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ήταν αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν επέτρεπαν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο πέραν των μαθητών.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που αποφάσισαν να μην έρθουν σήμερα για μάθημα μετά τα γεγονότα των δυο ημερών, ενώ μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ αλλά και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων βρέθηκαν από νωρίς κοντά στο σχολείο, χωρίς η αστυνομία να τους επιτρέπει να προσεγγίσουν.

«Δεν μπορεί να μπαινοβγαίνουν άτομα στων οποίων τα σπίτια βρέθηκαν στιλέτα και πιστόλια και να τους βάζει στο σχολείο ο ίδιος ο διευθυντής από τα ανοίγματα, όπως» δήλωσε ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. «Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης που δεν έχει σπάσει το απόστημα. Δεν είναι διαμάχη σχολικών και εξωσχολικών. Είναι διαμάχη φασιστών με την εκπαιδευτική κοινότητα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα