ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Πέτρες και μολότοφ κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης – Δύο τραυματίες

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Πέτρες και μολότοφ κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης – Δύο τραυματίες
Φασιστική επίθεση με πέτρες και μολότοφ κατά συγκεντρωμένων φοιτητών έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης EUROKINISSI

Νέα "έφοδος" κουκουλοφόρων έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια. Επίθεση με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα. Παρέμβαση της αστυνομίας.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για δεύτερη ημέρα ο χώρος έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου χθες το πρωί σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, χρησιμοποιώντας και πάλι το σχολείο ως ορμητήριο, βγήκε από το προαύλιο και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα άτομα που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο και με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών με κακώσεις στο κεφάλι, τα οποία και μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Γεννηματάς και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Άγνωστο παραμένει- προς το παρόν – το πώς τραυματίστηκαν.

Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ


Υπενθυμίζεται, ότι χθες το αυτοαποκαλούμενο “Μέτωπο Νεολαίος” της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έδινε συγχαρητήρια στους φασίστες κουκουλοφόρους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν άμεσα, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ τα άτομα που προκάλεσαν την επίθεση επέστρεψαν και πάλι στο εσωτερικό του σχολείου, από όπου και κατά διαστήματα κάνουν ρίψεις αντικειμένων.

Αυτή την ώρα τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων παραμένουν συγκεντρωμένοι στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη.

Ωστόσο, οι φοιτητές καταγγέλλουν πως οι Αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο, αντί να προσαγάγουν ή να συλλάβουν τα οργανωμένα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια, όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό, αντίθετα “τα έβαλαν” με τους φοιτητές και άφησαν τους κουκουλοφόρους να δρουν ανενόχλητοι.

Έξω από το σχολείο το οποίο παραμένει πεδίο μάχης, έφτασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Β’ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης INTIME

Λίγο νωρίτερα, είχε ξεκινήσει αντιφασιστική συγκέντρωση στον χώρο του σχολείου από μέλη φοιτητικών συλλόγων και της ΚΝΕ. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει “έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας” και μοίραζαν ανακοινώσεις στους μαθητές που έμπαιναν στο σχολείο της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές είχαν φτάσει έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης INTIME


Αντιφασιστική συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης INTIME

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, έφτασαν στην περιοχή άτομα φορώντας κουκούλες, ενώ επικράτησε λεκτική ένταση με τους φοιτητές και τα μέλη της ΚΝΕ, οδηγώντας, εν τέλει, σε νέο επεισόδιο.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων στις 28/9 από φασιστοειδή, περιθωριακά στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με τους μαθητές και το μαθητικό κίνημα, έξω από σχολεία της Σταυρούπολης . Οι μαθητές της Σταυρούπολης και της Θεσσαλονίκης τους έχουν απομονώσει στην πράξη στα σχολεία τους», τόνισε χθες σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των φασιστών στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές . Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των μαθητικών συμβουλίων, των φοιτητικών συλλόγων όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους ενοχλεί η οργάνωσή μας, οι συνελεύσεις μας , όταν πιστεύουμε στη δύναμη μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα