Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: “Εχει μαζευτεί όλη η Χρυσή Αυγή της Θεσσαλονίκης”

Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: “Εχει μαζευτεί  όλη η Χρυσή Αυγή της Θεσσαλονίκης”
Φασιστική επίθεση με πέτρες και μολότοφ κατά συγκεντρωμένων φοιτητών έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης EUROKINISSI

Ως μία "πολύ επικίνδυνη και δυσάρεστη κατάσταση" περιέγραψε η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης αλλά και της Τετάρτης, μίλησε μία εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η Πόπη Σαραϊδάρη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή “Το GPS της επικαιρότητας” είπε:

Έχουν μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε χθες η Χρυσή Αυγή για την επίθεση στους φοιτητές. Είναι πολύ επικίνδυνη και δυσάρεστη η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει”.

Σύμφωνα με όσα είπε η εκπαιδευτικός, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μερικοί μαθητές επιτέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε φοιτητές που μοίραζαν ανακοινωση για την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Στην συνέχεια οι φοιτητές, ως απάντηση στις επιθέσεις, συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από το σχολείο, όπου άρχισαν τα επεισόδια.

Η κ. Σαραϊδάρη, έκανε λόγο για τρομακτικές εικόνες, με τους δράστες να είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς, ενώ είναι ντυμένοι στα μαύρα με κουκούλες.

“Πετούσαν πέτρες στους φοιτητές μέσα από το σχολείο. Δεν φτάνει η επέμβαση της αστυνομίας. Θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, και γενικότερα η Πολιτεία. Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση από τον κόσμο για να σταματήσει αυτό αμέσως” τόνισε η κ. Σαραϊδάρη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα