Επανέρχεται η επιδότηση ενοικίου για 30.000 δικαιούχους

Επανέρχεται η επιδότηση ενοικίου για 30.000 δικαιούχους

Τι ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης

Επιδότηση ενοικίου σε 30.000 δικαιούχους θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση που θα κατατεθεί στην βουλή σήμερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Στρατούλης,ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που κατατίθεται σήμερα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επιδότηση ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά σε ακραία φτώχεια, καθώς και σίτιση μέχρι 300.000 φυσικά πρόσωπα που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης.

Το επίδομα ενοικίου θα απευθύνεται σε 30.000 δικαιούχους που απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους και σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr θα είναι 70 ευρώ ανά άτομο της οικογενείας και θα φτάνει για τετραμελής οικογένειας στα 220 ευρώ. Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια ανέφερε ο κ. Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα σε νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, δεν μπορούν να το πληρώσουν και τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου

Ποιες μηχανές πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ το 2015
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network