Επανεξελέγη η Ελένη Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Ο Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος EUROKINISSI

Οκτώ μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Τουλουπάκη, τρία κατά. «Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της» αναφέρει ο επόπτης εισαγγελέας.

Στην ανανέωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη για δύο ακόμη χρόνια στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προχώρησε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Ύστερα από μία διαδικασία κατά την οποία οι τρεις υποψήφιοι εισαγγελικοί (Ελένη Τουλουπάκη Χαράλαμπος Τζώνης και τον Στάθης Βεργώνης), λειτουργοί ανέπτυξαν τους λόγους που θα έπρεπε να είναι επικεφαλής αυτού του νευραλγικού τομέα, το αρμόδιο συμβούλιο αποφάσισε να δώσει στην Ελένη Τουλουπάκη τη δυνατότητα να συνεχίσει τις ενέργειες της για δεκάδες υποθέσεις που εκείνη έχει ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, οκτώ μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Τουλουπάκη, ανάμεσά τους η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βας. Πέππας. Aναλυτικότερα, από τους οκτώ, έξι πρότειναν να παραμείνει για δύο έτη στη θέση της, ενώ δύο να μείνει μόνο για ένα έτος.

ADVERTISING

Ο λόγος που η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες στο γεγονός ότι η εισαγγελική λειτουργός είχε πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη της αρεοπαγίτη. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη «ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων. Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Αντίστοιχα, τρία μέλη την καταψήφισαν, ενώ ένα εξ αυτών πρότεινε εισαγγελικούς λειτουργούς που δεν περιλαμβάνονταν στους τρεις υποψηφίους. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο μέλη που θέλησαν ετήσια ανανέωση της θητείας της, ανέφεραν στο σκεπτικό τους ότι αυτός ο χρόνος είναι ικανός για την ολοκλήρωση της έρευνας για τη Novartis, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια άσκοπη καθυστέρηση. Σε αυτή την τοποθέτηση πάντως, η Ελένη Τουλουπάκη φαίνεται να απάντησε πως η πολύκροτη απόθεση θα έχει φύγει από τα χέρια της μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Έτσι, η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Novartis αναμένεται να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, κι έτσι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία συνεχίζεται η έρευνα.

SHARE:

24Media Network