Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Μου είπαν “να το πάρεις το πορτοφόλι σου” και με συνέλαβαν

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Μου είπαν “να το πάρεις το πορτοφόλι σου” και με συνέλαβαν
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τον τραυματισμό του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Άγνοια για τα όσα έλαβαν χώρα κατά του αστυνομικού της ομάδας Δέλτα εξέφρασε ο 22χρονος κατηγορούμενος κατά την απολογία του στην τακτική ανάκριση, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με στοιχείο τον εντοπισμό του πορτοφολιού του στο σημείου του τραυματισμού.

Στην άρνηση των κατηγοριών που του έχουν αποδοθεί υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, πόσο μάλλον στον σοβαρότατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, προχώρησε ο 22χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε κατά την απολογία ότι ο ίδιος έχασε το πορτοφόλι του κατά τη διάρκεια της πορείας και δεν έχει ουδεμία σχέση με τα όσα του καταλογίζονται. Εξιστορώντας στο απολογητικό του υπόμνημα τί είχε προηγηθεί της σύλληψης του, ανέφερε ότι τηλεφώνησε σε ένα φίλου του για άλλη αιτία και “μου είπε ότι ήθελε να πάει στην πλατεία, μου πρότεινε αν ήθελα να πάω και εγώ και επειδή ήμουν ήδη κοντά, του είπα να έρθει να με πάρει. Στο σπίτι του θείου μου ήταν και η θεία μου και ο ξάδερφος μου. Ο Ζ. ήρθε και με πήρε γύρω στις 18.00 με 18.30 με το μηχανάκι. Φτάσαμε στην πλατεία, εκεί μας περιμένει και ένας άλλος φίλος ο Γ.Μ. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει προς την Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα. Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες”.

Ξαφνικά σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ακούστηκε έντονος θόρυβος: “είδαμε μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγία Φωτεινή και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξανά βρήκα μετά από 10 λεπτά στην Αγίας Φωτεινής. Του είπα ότι δε βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου”.

Ο 22χρονος, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, στη συνέχεια έμαθε ότι η αστυνομία είχε εντοπίσει το πορτοφόλι και έτσι μαζί με τη μητέρα του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα. “Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Εγώ από την αρχή είπα στην αστυνομία ότι πήγα στην συγκέντρωση με ένα φίλο μου το Γιώργο χωρίς να με ρωτήσουν παραπάνω στοιχεία του και ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγα με τους γονείς μου για να πάρω το πορτοφόλι μου. Στο πορτοφόλι μου είχα 125 € και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5 € και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό. Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία”.

Στη δικογραφία για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας Δέλτα, περιλαμβάνονται και καταθέσεις μαρτύρων. Μεταξύ αυτών και ένας συνάδελφος του βασικού κατηγορούμενου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τον οποίο εκείνος βρισκόταν μαζί του έχει τις 19:30.

“Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε και μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα. Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα