Επέμβαση ανθρωπιάς από αστυνομικούς του ΑΤ Πηνειού - Μια υπόθεση που συγκλονίζει

Επέμβαση ανθρωπιάς από αστυνομικούς του ΑΤ Πηνειού - Μια υπόθεση που συγκλονίζει

Μια κίνηση ανθρωπιάς από άνδρες της αστυνομίας προς έναν συνάνθρωπο μας που έχει χτυπηθεί από τη μοίρα

Οι άνδρες του ΑΤ Πηνειού το βράδυ του Σαββάτου έδειξαν για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό τους, σε έναν συμπολίτη τους που είχαν γνωρίσει κάτω από άσχημες συνθήκες στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς": Σάββατο απόγευμα 16 Σεπτεμβρίου και ένας άνδρας με δύο μαχαίρια εισβάλλει στο ΑΤ Πηνειού και απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει. Ψύχραιμα οι αστυνομικοί τον αφοπλίζουν. Σύμφωνα με τον δράστη για την ενέργειά του αυτή καταδικάστηκε από το δικαστήριο Αμαλιάδος και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

ADVERTISING

"Απεργία πείνας"

Περίπου δύο μήνες μετά, Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, ο ίδιος άνθρωπος στρώνει μια κουβέρτα στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Γήπεδο Γαστούνης, 100 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα, ακουμπά στον τοίχο  μια φωτογραφία του από τον στρατό  και ένα έπαινο, ξαπλώνει και περιμένει…Εκείνη την ώρα περνά από το σημείο  ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πηνειού Δημήτρης Δήμου. Σταματά και τον χαιρετά. Συζητάνε για δύο-τρία λεπτά και ο αντιδήμαρχος  μας ενημερώνει ότι πηγαίνει στην αστυνομία για να ενημερώσει για την παρουσία του Α.Ν. στο σημείο. «Ανησυχώ για την κατάστασή του…Μου λέει ότι ξεκινά απεργία πείνας», λέει ο αντιδήμαρχος και μεταβαίνει στο ΑΤ Πηνειού.

Η εφημερίδα "Πατρίς" πλησίασε τον άνθρωπο ο οποίος έχει διάθεση για συνομιλία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 49χρονος Α.Ν. γεννήθηκε και κατοικεί στη Γαστούνη. Πατέρας δύο μεγάλων παιδιών αλλά σήμερα ζει μόνος του σε ένα μικρό σπίτι στο χωριό που μεγάλωσε. «Όταν η κυρία μου πήρε τα παιδιά μου έπεσα σε βαθειά κατάθλιψη… Από το πρωί μέχρι το βράδυ βγαίνω στους δρόμους. Σήμερα ξεκινώ απεργία πείνας, γιατί ψάχνω Δικαιοσύνη…Ήμουν  πεζοναύτης και μέχρι το 2012 δούλευα σε εταιρεία σεκιούριτι. Έμπλεξα και με μια αίρεση και με εγκατέλειψαν όλοι…Είμαι σε αδιέξοδο. Από σήμερα ξεκινώ απεργία πείνας…».

Σκληρή η μοίρα

Από το 2012 ο 49χρονος δέχθηκε πολλά χτυπήματα από την μοίρα. Είχε ένα τροχαίο ατύχημα το 2012 όταν το ΙΧ χτυπήθηκε από λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Έμεινε αρκετές μέρες στην εντατική και οι γιατροί δεν του έδιναν ελπίδες. «Κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου. Έχω πάθει και έμφραγμα και έχω 75% ποσοστό αναπηρίας», μας λέει ο Α.Ν. Φυσικά δεν είναι σε θέση να εργασθεί και ενδεχομένως να χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση.

Σε λίγα λεπτά φθάνει ένα περιπολικό. Δύο αστυνομικοί κατεβαίνουν τον πλησιάζουν, τον χαιρετούν συνομιλούν για λίγο μαζί του και τον επιβιβάζουν στο περιπολικό. Φθάνουν στο ΑΤ και εκεί τον κερνούν καφέ παρουσία του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Δήμου. Λίγο αργότερα ο διοικητής του ΑΤ υπαστυνόμος Γκουτζουρής Νικόλαος, συνομιλεί  με τον Α.Ν. τηλεφωνικά και ο 49χρονος δείχνει να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος. Αλλάζει γνώμη, δεν θα κάνει απεργία πείνας και θα επιστρέψει σπίτι του.

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ το περιπολικό μεταφέρει στο σπίτι του τον 49χρονο. Οι αστυνομικοί περιμένουν να μπει στο σπίτι του ο Α.Ν. και  μετά από λίγα λεπτά αποχωρούν.

Πηγή: Εφημερίδα "Πατρίς"

24Media Network