Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις

Έλεγχοι της αστυνομίας για άσκοπες μετακινήσεις
Έλεγχοι της αστυνομίας για άσκοπες μετακινήσεις EUROKINISSI

Σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο διπλασιασμός του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις. Μπλόκα στα διόδια και αυστηροί έλεγχοι έξω από εκκλησίες.

Προβληματισμό προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Μεγάλη Παρασκευή, σε διάφορα σημεία της χώρας. Από τις ουρές στις λαϊκές και σε καταστήματα τροφίμων, μέχρι μεμονωμένα περιστατικά σε εκκλησίες και ενώ είμαστε στην τελική ευθεία στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ουρά σε σούπερ μάρκετ
Ουρά σε σούπερ μάρκετ EUROKINISSI
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις

Οι αρχές ανησυχούν για επανάληψη των φαινομένων, αλλά κα για νέες προσπάθειες πιστών και ιερέων, να "σπάσουν" την απαγόρευση.

ADVERTISING

Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί, αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα,  από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι  το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, ήδη έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες στις αγορές για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της αστυνομίας στους σταθμούς διοδίων
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της αστυνομίας στους σταθμούς διοδίων EUROKINISSI

Παράλληλα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τα διόδια που υπάρχουν σε μόνιμη βάση αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή αποχώρησης προς την επαρχία, ισχύουν τα εξής μέτρα:

- Υπάρχουν μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες άλλες μεγάλες πόλεις.

- Έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η εμφανής παρουσία αστυνομικών σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, ώστε να μην φύγει κανείς που δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού στην παραλαβή δεμάτων από την επαρχία.

- Αυστηρή επιτήρηση των ναών.

Ειδικά για την Κυριακή προβλέπεται η επιτήρηση πάρκων και άλλων περιοχών που συνήθως καταφεύγουν οι κάτοικοι των πόλεων για βόλτες, όπως είναι στην Αττική το Ζάππειο, το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος του Φιλοπάππου, το Τατόι κ.λπ. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τα drone και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας, που παράλληλα θα επιτηρούν και μέσα στις πόλεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κλοπών, διαρρήξεων με στόχο τα κλειστά καταστήματα, καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών, για την τήρηση της Ασφάλειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απαγόρευση Κυκλοφορίας, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network