Επικυρώθηκε η ποινή στέρησης μισθού κατά της εισαγγελέως Τσατάνη

Επικυρώθηκε η ποινή στέρησης μισθού κατά της εισαγγελέως Τσατάνη
O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατΚΌ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την απόφαση έλαβε το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου

Στην επικύρωση της ποινής στέρησης μισθού 60 ημερών που έχει επιβληθεί στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη προχώρησε το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Η ποινή είχε οριστεί σε πρώτο βαθμό για τους χειρισμούς της εισαγγελικής λειτουργου στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου, οι χειρισμοί της Γ. Τσατάνη δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της εισαγγελικής λειτουργού.

Η υπόθεση για την οποία τιμωρήθηκε πειθαρχικά η εφέτης αφορά την αφαίρεση της δικογραφίας του Βγενόπουλου από τα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς λίγο πριν από το στάδιο των διώξεων και στη συνέχεια η αρχειοθέτηση της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα