Επίσχεση στον ΟΑΣΘ: Οι Θεσσαλονικείς 'απαντούν' με το ''Κίνημα Ωτοστοπ''

Επίσχεση στον ΟΑΣΘ: Οι Θεσσαλονικείς 'απαντούν' με το ''Κίνημα Ωτοστοπ''

Οι Θεσσαλονικείς αγανάκτησαν και άρχισαν τα ωτοστόπ προκειμένου να βρουν τρόπους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις

Λύσεις για τις καθημερινές τους μετακινήσεις προσπαθούν να βρουν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μένουν χωρίς Μέσο Μαζικής Μεταφοράς για έβδομη συνεχόμενη μέρα, εξαιτίας της επίσχεσης εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Κι ενώ ο ''πόλεμος'' μεταξύ του Οργανισμνού και της Κυβέρνησης μαίνεται χωρίς να διαφαίνεται ακόμη οριστική λύση, στο Facebook προωθείται το ' 'κίνημα ωτοστόπ'', όπου προτείνει σε οδηγούς να μοιραστούν το αυτοκίνητό τους με τους πολίτες, που πλέον δεν αντέχει η τσέπη τους για ταξί.

Ο τρόπος είναι απλός: Τα μέλη της δημόσιας ομάδας κοινοποιούν την ώρα και τη διαδρομή τους, προκειμένου άνθρωποι που δεν διαθέτουν μέσο να το δουν και να σπεύσουν στο σημείο να κάνουν ωτοστόπ, ενώ το κίνημα εξέδωσε και αυτοκόλλητα, τα οποία οι οδηγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν θα κολλήσουν στο παρμπρίζ τους, ώστε να ξέρουν οι πεζοί ότι το ωτοστόπ τους θα βρει ανταπόκριση.

"Είχα την ιδέα πριν από περίπου δύο ημέρες και εξεπλάγην που πήρε τόσο σύντομα, τόσο μεγάλες διαστάσεις" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής του "Κινήματος ωτοστόπ", Δημήτρης Παπαγεωργίου. Πεποίθησή του είναι, ότι με αφορμή το πρόβλημα μετακίνησης, ο κόσμος θα γίνει λιγότερο φοβικός και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στον συμπολίτη του, σπάζοντας "τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής".

 Η ιδέα είναι απλή και παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές που ήταν πιο διαδεδομένη γιατί, "οι άνθρωποι", όπως λέει ο κ.Παπαγεωργίου, "δεν φοβόντουσαν, ούτε ήταν αποξενωμένοι".  "Όσοι οδηγούμε λοιπόν, μπορούμε να περνάμε από στάσεις και να παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας, να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πεζοί, απλά, να σηκώνουν τον αντίχειρα" εξηγεί.

Επαγελματίες της Θεσ/νίκης: Λύση «εδώ και τώρα» στο θέμα του ΟΑΣΘ

Λύση «εδώ και τώρα» στα αλυσιδωτά προβλήματα που δημιουργεί η επίσχεση εργασίας των απασχολουμένων στον ΟΑΣΘ, ζητεί με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

Υπογραμμίζοντας ότι η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για έβδομη ημέρα σήμερα, έχει «παραλύσει κυριολεκτικά την αγορά» και ότι οι επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης «έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν αντέχουν να δέχονται νέα πλήγματα», ο κ. Ζορπίδης ζητεί από την κυβέρνηση, τους βουλευτές των κομμάτων και τους αιρετούς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης «να σπεύσουν, να δώσουν λύση και να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ».

Τονίζει: «Φτάνουν πια οι διαπιστώσεις, οι περιγραφές, οι εκκλήσεις και οι διαμαρτυρίες. Απαιτούμε λύση. Δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρείται έτσι μία ολόκληρη πόλη και απλώς να σχολιάζουμε. Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες οι πολίτες δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους επί έξι μέρες λόγω μίας απεργίας».

πηγή: thestival, ΑΠΕ

SHARE: