Επίσημη έναρξη για τον ορισμό νέου προέδρου και νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Επίσημη έναρξη για τον ορισμό νέου προέδρου και νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιλογή των καινούργιωνανώτατων λειτουργών.

Στην έναρξη των διαδικασιών με στόχο την ανεύρεση της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου προχωρά η κυβέρνηση, με το υπουργείο Δικαιοσύνης. ήδη να προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες.

Με Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεων του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχ., ξεκίνησε η αναζήτηση όχι μόνο για τον ορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το υπουργείο, η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, “με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου”.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία τόσο του νυν προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, όσο και της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού, Ξένης Δημητρίου, ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Όπως ήδη έχει αναφέρι σε ρεπορτάζ του το News247.gr, οι διάδοχοί τους θα αποτελέσουν ρπόσωπα κλειδιά καθώς ξεκινά μία περίοδος με σημαντικές εκρεμμείς ποινικές υποθέσεις, όπως η προκαταρκτική εξέταση της Novartis, αλλά και οι δίκες της Χρυσής Αυγής και των «μαύρων ταμείων» της Siemens που οδεύουν αργά αλλά σταθερά προς την ολοκλήρωσή τους σε πρώτο βαθμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα