Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη
Ο Γιάννης Πρετεντέρης EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η επίθεση με γκαζάκια έλαβε χώρα στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές ζημιές σε αυτοκίνητα και στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Στην τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από ένα γκαζάκι προχώρησαν άγνωστοι δράστες λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, έξω από την είσοδο της πόρτας του γκαράζ πολυκατοικίας, επί της οδού Σεφέρη, στο Ν. Ψυχικό.

Στην πολυκατοικία διαμένει ο δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης και από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από την πολυκατοικία. Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Πελώνη: “Καταδικάζουμε την επίθεση στην οικία Πρετεντέρη”

Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη. Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη” ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επίθεση.

Καταδικάζει και η ΕΣΗΕΑ

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με γκαζάκια που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην οικία του συναδέλφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Οι αρχές οφείλουν να βρουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα