Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα της απολογίας της Έφης Κακαραντζούλα

Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα της απολογίας της Έφης Κακαραντζούλα
Η κατηγορούμενη για την υπόθεση με το βιτριόλι ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Η Έφη Κακαράντζουλα καλείται να απολογηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Έτοιμοι να υποδεχθούν την Έφη Κακαράντζουλα για να μάθουν κι εκείνοι γιατί και με ποιο σκοπό έριξε πάνω στην Ιωάννα Παλιοσπύρου το καυστικό υγρό που άλλαξε τόσο ριζικά τη ζωή της, είναι οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο από την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία έχει φτάσει στο στάδιο της απολογίας, ωστόσο η κατηγορούμενη δήλωσε μέσω των συνηγόρων της, ότι επιθυμούσε να είναι παρών ο εκ των συνηγόρων της Σάκης Κεχαγιόγλου τη στιγμή που θα ανέλυε τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς. Έτσι, ορίστηκε ως νέα ημερομηνία η 14η Οκτωβρίου, ώστε η Έφη Κακαράντζουλα με την έναρξη της διαδικασίας να τοποθετηθεί επί των ερωτήσεων που θα της τεθούν.

Η θέση της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η κατηγορούμενη στο παρελθόν δεν έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης. Αν και έχει ομολογήσει ότι εκείνη είναι η δράστιδα της επίθεσης, δεν έχει δώσει καμία εξήγηση ως προς τα κίνητρα αλλά και τον τρόπο που κατόρθωσε να εξασφαλίσει στην κατοχή της το βιτριόλι. Η πολιτική αγωγή έχει ξεκάθαρα δηλώσει πολλάκις το ενδεχόμενο να είχε βοήθεια από άλλα άτομα, πράγμα στο οποίο δεν έχει αναφερθεί ποτέ η Έφη Κακαράντζουλα.

Η κατηγορούμενη έχει περιοριστεί να αναφερθεί μόνο στο ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου (αρνούμενη ότι τέλεσε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη). Τα μόνα λόγια που έχει η ίδια πει στη δικαστική αίθουσα στρεφόμενη προς την Ιωάννα, είναι τα εξής: «Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωαννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή».

Αμέσως μετά, ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση επί την ενοχή ή μη της κατηγορούμενης, ενώ στη συνέχεια το λόγο θα πάρουν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης για να αγορεύσουν, πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα