Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του Εισαγγελέα – Αντίστροφη μέτρηση για την Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του Εισαγγελέα – Αντίστροφη μέτρηση για την Κακαράντζουλα
Η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι. Eurokinissi

Η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μπαίνει στην τελική της ευθεία με την αγόρευση του Εισαγγελέα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Έφη Κακαράντζουλα έχει πλέον ξεκινήσει. Η γυναίκα που προχώρησε σε μία σφοδρή επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προκαλώντας της ανεπανόρθωτη βλάβη και φτάνοντάς τη ένα βήμα πριν το θάνατο -όπως ανέπτυξαν δεκάδες μάρτυρες στη δίκη- πρόκειται σήμερα να πάρει μία πρώτη γεύση για τη θέση που ελληνική Δικαιοσύνη έχει για την εγκληματική της πράξη.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της εισήγησης του εισαγγελέα Χαράλαμπος Μαστραντωνάκη, ο οποίος απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους, θα προτείνει επί της ενοχής ή μη της κατηγορουμένης. Ο εισαγγελικός λειτουργός λαμβάνοντας υπόψη τις μαρτυρικές καταθέσεις, τα έγγραφα της δικογραφίας αλλά και την απολογία της κατηγορούμενης, θα εκφράσει τη δική του θέση γύρω από το τί συνέβη και τί προκάλεσε μία τέτοια αποτρόπαιη πράξη.

Η αγόρευση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ουσιαστικά αποτελεί μία εμπεριστατωμένη πρόταση προς το δικαστήριο για την ενοχή ή μη της Εφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρόκειται να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την πρόταση του κατά την αυριανή συνεδρίαση, ενώ δεν φαίνεται πιθανό το ενδεχόμενο να δηλώσει κώλυμα, μεταφέροντας την εισήγηση του σε άλλη ημερομηνία.

Το δικαστήριο, αφού ακούσει την κρίση του εισαγγελέα αλλά και τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης που θα ακολουθήσουν, θα εκδόσει τη δική του απόφαση.

Ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πάντως, καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπήρξε ένας ενεργός παράγοντας της δίκης, θέτοντας καίρια ερωτήματα και επιχειρώντας να εξετάσει κάθε πτυχή της υπόθεσης, ακόμη και τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης Κακαράντζουλα ότι η ίδια δεν έχει διαπράξει το αδίκημα της απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά εκείνο της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για αυτή την πράξη θα πρέπει να καταδικαστεί.

Σε όλη την ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε σε ερωτήσεις δίνοντας βαρύτητα στη λεπτομέρεια της υπόθεσης και επιχειρώντας -παρά το γεγονός ότι η κατηγορουμένη έχει ήδη ομολογήσει την πράξη της- να ρίξει όσο περισσότερο φως στην υπόθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο στόχευαν οι ερωτήσεις που επέβαλε στους μάρτυρες, καθώς και στην ίδια την Έφη Κακαράντζουλα, η οποία κατά την απολογία της δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων γύρω από το βιτριόλι, προκειμένου ο εισαγγελέας να ακούσει της απαντήσεις της γύρω από την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου υγρού.

Εισαγγελέας: Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγ: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγ: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα Χ, αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

Εισαγγ: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγ: Τι ποσότητα ήταν;

Κατηγορούμενη: Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω.

Εισαγγ: Εσείς όταν πήγατε στις 19 Μαΐου το πρωί ήταν αποφασισμένο να πάτε να ρίξετε;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Γιατί βάλατε περούκα, γυαλιά και μακριά μανίκια;

Κατηγορούμενη: Έβαλα αυτά για να μην με αναγνωρίσει.

Εισαγγ: Γιατί βάλατε γάντια και μακρυμάνικα ρούχα;

Κατηγορούμενη: Φορούσα μια ανοιξιάτικη καπαρντίνα.

Εισαγγ: Προσπαθούσατε να μην αναγνωριστείτε;

Κατηγορούμενη: Ναι και να μην αφήσω αποτυπώματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα