Επίθεση με βιτριόλι: Να καθίσει στο εδώλιο η 36χρονη ζητά ο Εισαγγελέας

Επίθεση με βιτριόλι: Να καθίσει στο εδώλιο η 36χρονη ζητά ο Εισαγγελέας
Η 36χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι οδηγούμενη από αστυνομικούς στον ανακριτή. Eurokinissi

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπεμφθεί η 36χρονη σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για το βιτριόλι που πέταξε στο πρόσωπο της Ιωάννας τον περασμένο Μάιο.

Με μία πρόταση – αστραπή μόλις λίγες ημέρες αφού κηρύχθηκε το πέρας της ανάκρισης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Νούλης εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη της 36χρονης που έριξε βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα το περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η κατηγορούμενη να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την εισαγγελική εισήγηση, η 36χρονη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα κι αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Δευτέρα η κατηγορούμενη απολογήθηκε συμπληρωματικά -αφού την πρώτη φορά είχε επικαλεστεί το δικαίωμα σιωπής- ζητώντας συγγνώμη για την πράξη της, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα. «Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά, γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο» είχε πει χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά οι δικηγόροι δύο πλευρών κήρυξαν το πέρας της ανάκρισης, ενώ χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ημέρες για την έκδοση εισαγγελικής πρότασης. Κι αυτό προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αφού ήδη η 36χρονη μετρά 9 μήνες προφυλάκιση, με ανώτατο όριο τους 18.

Πλέον, αναμένεται η τελική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο αφού εξετάσει την εισαγγελική εισήγηση, θα αποφανθεί, με σχετικό βούλευμα, αν η 36χρονη θα καθίσει στο εδώλιο για αυτό το αδίκημα ή όχι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα