Επίθεση με βιτριόλι: Οι μάρτυρες “καίνε” την κατηγορούμενη – “Ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα”

Επίθεση με βιτριόλι: Οι μάρτυρες “καίνε” την κατηγορούμενη – “Ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα”
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσέρχεται στο δικαστήριο InTime

Τουλάχιστον οι μισοί μάρτυρες έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής, με κοινό παρονομαστή τις ενδείξεις για πρόθεση της κατηγορούμενης να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Όσα έγιναν κατά την τρίτη συνεδρίαση και όσα ειπώθηκαν από την "πέτρα του σκανδάλου".

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, καθώς από τον κατάλογο των μαρτύρων τουλάχιστον οι μισοί έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Γιατροί, γείτονες της Ιωάννας Παλιοσπύρου, άνθρωποι που εργάζονταν όπως και εκείνη στην Καλλιθέα, έδωσαν τη δική τους οπτική ματιά στη δικαστική αίθουσα, κατατείνοντας ότι η ποσότητα του καυστικού οξέως και η σφοδρότητα της επίθεσης “δείχνουν” πως η Έφη Καρκαντζούλα ήθελε να τη σκοτώσει.

Ωστόσο, κατά την ακροαματική διαδικασία δεν έλειψαν και πάλι οι εντάσεις. Αυτή τη φορά ο λόγος δεν ήταν τα δύο πρωταγωνιστικά πρόσωπα -η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η 36χρονη κατηγορούμενη- αλλά οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι κατά την εξέταση του 40χρονου που φέρεται ως “πέτρα του σκανδάλου” οδήγησαν τον πρόεδρο στο να σχολιάσει: “Κύριοι συνήγοροι εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης”. Ο πρόεδρος Νικ. Ροζάκης εξήγησε ότι ο ρόλος της πολιτικής αγωγής είναι να κάνει ερωτήσεις και όχι να επιτίθεται στον μάρτυρα.

Και μάλιστα, όταν ο μάρτυρας ουσιαστικά επιβεβαίωσε όσα προγενέστερα έχει αναφέρει η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη δική της κατάθεση, με λίγες αποκλίσεις, καταλήγοντας πως δεν γνωρίζονταν ούτε και είχαν κάποια σχέση οι δυο τους.

Την Ιωαννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς” ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο 40χρονος. Πρόσθεσε ότι “υπήρξε ένα αίτημα φιλία από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη”.

“Έλιωνε μπροστά μου”

Τις φρικτές στιγμές που βίωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου δευτερόλεπτα μετά την επίθεση με το καυστικό οξύ, περιέγραψε στο δικαστήριο ιδιοκτήτης κουρείου και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος συγκλόνισε με την κατάθεση του. “Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πάω στην κοπέλα, λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Ελιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Ειχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας” ήταν τα λόγια του μάρτυρα.

Τόσο ο ιατροδικαστής όσο και οι θεράποντες ιατροί της Ιωάννας ήταν ξεκάθαροι απέναντι στις ερωτήσεις του δικαστηρίου: Το θύμα ζει γιατί έσπευσε στο απέναντι φαρμακείο κάνοντας πλύσεις με νερό στο δέρμα της. “Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής” υποστήριξε ξεκάθαρα η Μαρία Καλοφώνου, η γιατρός που ακόμη και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου, σχολιάζοντας: “Απορώ πώς βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πως δεν λιποθύμησε από το πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε”.

Σε άλλο σημείο εξήγησε πως “όταν το βιτριόλι πέφτει εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο”.

“Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πράγμα φοβερό”

Υπέρ της θέσης πως στόχος της κατηγορούμενης ήταν να επιφέρει το θάνατο και όχι απλώς να βλάψει την Ιωάννα, τάχθηκε και ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan, ο οποίος τόνισε ότι ήταν “τυχερή που ήταν κοντά το νοσοκομείο. Αν δεν της έριχνε νερό η φαρμακοποιός κινδύνευε να καταλήξει πριν φτάσει στο νοσοκομείο».

Αντίστοιχα, και ο πρόσθεσε πως “η ασθενής προσήλθε στα επείγοντα και αυτό το οποιο αντικρίσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πράγμα φοβερό. Το στήθος εν μέρη σώθηκε επειδή φορούσε στηθόδεσμο, ο οποίος της έμεινε στο χέρι. Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τριών ειδών σοκ”.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα