Επίθεση με βιτριόλι: Πώς ο Εισαγγελέας αποδόμησε την κατηγορούμενη στην αγόρευσή του

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς ο Εισαγγελέας αποδόμησε την κατηγορούμενη στην αγόρευσή του
Η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ο Εισαγγελέας Χαρ. Μαστοραντωνάκης περιέγραψε με πληρότητα την υπόθεση και αποδόμησε την κατηγορούμενη μέσα σε 1,5 ώρα.

Δύο πρωταγωνίστριες, δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Από τη μία, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μία γυναίκα γεμάτη «ειλικρίνεια και ωριμότητα». Από την άλλη, η Έφη Κακαράντζουλα, γεμάτη «μίσος και ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Μπορεί θύμα και θύτης να είχαν κοινή αφετηρία την Αιτωλοακαρνανία και στη συνέχεια μία παρόμοια πορεία, αφού ήρθαν και οι δύο για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο. Η εισήγηση του εισαγγελέα Χαρ. Μαστοραντωνάκη, ο οποίος ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να καταδικάσει την κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ήταν αποκαλυπτική ως προς τις δύο αυτές προσωπικότητες.

Χωρίζοντας την πρόταση σε οκτώ κεφάλαια, ο εισαγγελικός λειτουργός ξεκίνησε αναλύοντας τα νομικά δεδομένα της υπόθεσης και στη συνέχεια ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά. Μέσα σε 1,5 ώρα αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν αλλά και στα όσα ακολούθησαν την επίθεση της κατηγορούμενης με βιτριόλι.

«Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο στη φύση θηρευτή ανέβηκε 17 σκαλιά και στάθηκε μπροστά στην σκυφτή παθούσα που αντιλήφθηκε μια παρουσία και σήκωσε το βλέμμα» τόνισε, προσθέτοντας: «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, εφορμούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικροτητα διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατέχομενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό, περιελούσε την παθούσα με την ποσότητα του φονικού χημικού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Ιωάννα συμπεριφέρθηκε με «περισσή ευγένεια και ωριμότητα» απέναντι στην κατηγορουμένη, όταν η τελευταία της μίλησε για το Νώντα Οικονόμου. Μάλιστα, προσπάθησε «να την καθησυχάσει, να την παρηγορήσει και να τονώσει αυτοπεποίθηση της», φτάνοντας στο σημείο να στείλει στην Κακαράντζουλα ολόκληρη τη συνομιλία της με το Νώντα, προκειμένου εκείνη να «να την πιστέψει και να μην διατηρήσει καμία αμφιβολία».

«Η Ιωάννα πάντα την καθησύχαζε και απαντούσε με ευγένεια» εξήγησε ο εισαγγελέας και -όπως είπε- «αποδείχθηκε ότι η παθούσα δεν διατήρησε ηλεκτρονική συνομιλία ούτε διατήρησε ερωτική σχέση με τον Οικονόμου, σε αντίθεση με όσα ακόμα και σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη».

Οι συνεργοί και το βιτριόλι

Αυτή η άρνησή της να πιστέψει ότι η Ιωάννα της έλεγε την αλήθεια, είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτύξει «τουλάχιστον απο Ιούνιο 2019 αισθήματα εχθρότητας και μίσους πιστεύοντας ότι η Ιωάννα την κορόιδευε και την πρόδωσε έχοντας -σύμφωνα με την ίδια- ότι ο ερωτικός της σύντροφος διατηρούσε σχέσεις με την παθούσα». Έτσι, «άρχισε να περιεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με καλύτερο τρόπο το βιτριόλι και για αυτό την έθεσε σε παρακολούθηση».

Ο Χαρ. Μαστορακάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Έφη Κακαράντζουλα εντοπίστηκε τέσσερις φορές στη γειτονιά της Ιωάννας «να περιφέρεται πλησίον της οικίας της και να κατοπτεύει τους γύρω χώρους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της», αλλά και στην ύπαρξη συσκευής gps με την οποία παρακολουθούσε την Ιωάννα.

Περιέγραψε ότι από το Φεβρουάριο του 2020 «έντονα αρνητικά συναισθήματα είχαν κυριεύσει την κατηγορούμενη ωθώντας της σε σχέδιο εξολόθρευσης της Ιωάννας» με αποτέλεσμα να προβεί στην προμήθεια του καυστικό υγρού «για να την εκδικηθεί». Ωστόσο, από την έρευνα «δεν καταστεί εφικτό να εξακριβωθεί η πηγή προμήθειάς του και αν για αυτό συνέδραμαν και τρίτα πρόσωπα, παρά το υλικό της δικογραφίας που φανερώνει τις προσπάθειες της κατηγορουμένης».

Για το λόγο αυτό, κατέληξε ο εισαγγελέας ως έπος την αναζήτησή συνεργών: «Φρονώ ότι το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει αυτό αλλά ότι έφτασε εντέλει το δυσεύρετο πολυπόθητο υγρό. Το άσπρο μπουκάλι με το μπλε καπάκι από την οδό Γερανίου, τουλάχιστον ενός λίτρου που μπορεί να αποκτήσει κανείς για 3,5 ευρώ..».

Η δίκη διέκοψε για την 26η Οκτωβρίου οπότε και θα συνεχίσουν τις αγορεύσεις τους οι πληρεξούσιο δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα