Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη παραπέμπεται η 36χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη παραπέμπεται η 36χρονη
Η 36χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι οδηγούμενη από αστυνομικούς στον ανακριτή. Eurokinissi

Η κατηγορούμενη παραπέμπεται να δικαστεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι για αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που ζητούσε η ίδια.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει η 36χρονη που πέταξε βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας στην Καλλιθέα πριν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το υπ’αριθμ 1510/2021 βούλευμα απο του συμβούλιου πλημμελειοδικών Αθηνών, η κατηγορούμενη παραπέμπεται να δικαστεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι για αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που ζητούσε η ίδια. Αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει και ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωαννα» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Απόστολος Λύτρας.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη κατά τη συμπληρωματική της απολογία ομολόγησε την πράξη, εν και την πρώτη φορά που κλήθηκε να απολογηθεί είχε επικαλεστεί το δικαίωμα σιωπής, με αποτέλεσμα την προφυλάκισή της. Φέρεται να ζητησε συγγνώμη για την πράξη της, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα.

«Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά, γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα