Επίθεση στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου - Μαχαίρωσαν φύλακα

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου EUROKINISSI

Ομάδα ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο του πάρτι άναψαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, πήγε ο φύλακας να τους κάνει παρατήρηση και εκείνοι τον μαχαίρωσαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. 13 προσαγωγές.

Καθεστώς πλήρους ανασφάλειας υφίσταται εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πάρτι εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, στην Γεωλογική Σχολή.

Περίπου μισή ώρα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων άναψαν φωτιές σε κάδους έξω από το κτίριο και τότε μετέβηκε στο σημείο όχημα της ιδιωτικής εταιρείας security που είναι υπεύθυνη για την περιφρούρηση του χώρου, με δύο φύλακες του Πανεπιστημίου.

Οι φύλακες έκαναν παρατήρηση στους συμμετέχοντες να μην κάνουν φθορές και να σβήσουν τις φωτιές. Τότε ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε στους φύλακες, προκάλεσαν φθορές στο όχημά τους και μαχαίρωσαν στην πλάτη και στο πόδι τον έναν από τους δύο, τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά.

Ο τραυματισμένος φύλακας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Περιμετρικά του χώρου και όπου υπάρχουν έξοδοι η Αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές υπόπτων και κλήθηκε ο φύλακας για αναγνώριση, όμως δεν αναγνώρισε κανέναν και έτσι αφέθηκαν όλοι εκτός δύο ατόμων τα οποία συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

Λέκκας: Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου

Ο καθηγητής και πρόεδρος του συγκεκριμένου τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας σε ανακοίνωσή του, περιγράφει το περιστατικό και εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό του.

O Δρ. Ευθύμης Λέκκας
O Δρ. Ευθύμης Λέκκας

"Σήμερα 8/12/2018 στις 02:00 π.μ. στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) πολυμελής εγκληματική ομάδα δέκα ατόμων θρυμμάτισε υαλοστάσια, πυρπόλησε κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκε σε φύλακα της Πανεπιστημιούπολης με τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, τραυματίζοντας τον σοβαρά", τονίζει ο κ. Λέκκας.

Και συνεχίζει: "Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό.

Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες.

Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών".

SHARE:

24Media Network