Επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας σε βάρος του καθηγητή

Επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας σε βάρος του καθηγητή
ΑΣΟΕΕ TATIANA BOLARI/EUROKINISSI

Ξεκίνησε και διεκόπη η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ. Για αοριστία του κλητηρίου θεσπίσματος έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς δεν γίνεται σαφής διάκριση των συμβάντων, δεν επιμερίζονται τα ποσά και δεν καταγράφονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες δανειακές συμβάσεις.

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ξεκίνησε η δίκη για τοκογλυφία, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, που δέχθηκε επίθεση προ ημερών.

Ο ίδιος -με εμφανή τα σημάδια από τον ξυλοδαρμό- καθώς και ο μηνυτής του βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα, όπου υποβλήθηκαν σειρά ενστάσεων. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου όποτε και θα αποφανθεί επί των ζητημάτων που του τέθηκαν.

Αναφορικά με την ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την αποδοχή της από το δικαστήριο, κάνοντας λόγω για αοριστία του κλητηρίου θεσπίσματος, στο οποίο “δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, ενώ εισέρχονται συλλήβδην κάποια ποσά χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης, δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται”.

Η πλευρά των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι στο κλητήριο θέσπισμα περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με τον μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες: “Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα”.

Ωστόσο, διαφορετική άποψη είχε η πολιτική αγωγή, ζητώντας από το δικαστήριο να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση.

“Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200% έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Άγης Τάτσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα