Έρευνα: Δύο στους τρεις Έλληνες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Έρευνα: Δύο στους τρεις Έλληνες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση
Στιγμιότυπα απο το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Τι ρόλο παίζει το επίπεδο μόρφωσης και η ηλικία - Αναλυτικά τα ευρήματα της έκθεσης του Δημήτρη A. Μαύρου της MRB Hellas που έγινε για λογαριασμό της διαΝΕΟσις

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της έκθεσης του Δημήτρη A. Μαύρου της MRB Hellas που έγινε για λογαριασμό της “διαΝΕΟσις” και αφορά στα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας.

Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν πως το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι εκτεταμένο στη χώρα μας (65,2%).

διαΝΕΟσις

 

Πιο εκτεταμένο θεωρούν το πρόβλημα οι γυναίκες, τα άτομα ηλικίας 17-39 με χαμηλά επίπεδα μόρφωσης και οικονομικής δυνατότητας, με το 31,8% να δηλώνει ότι παρενοχλήθηκε στον χώρο εργασίας και το 39,7% εκτός χώρους εργασίας.

Δείτε τα αποκαλυπτικά στοιχεία της έκθεσης του Δημήτρη A. Μαύρου που παρουσιάζει το News 24/7:

διαΝΕΟσις

διαΝΕΟσις

διαΝΕΟσις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σεξουαλική παρενόχληση δηλώνει ότι έχει δεχθεί το 88,9% των γυναικών και το 11,1 των ανδρών.

Ταυτότητα έρευνας

Η κοινωνικοπολιτική έρευνα “Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες” διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018, με πανελλαδικό δείγμα 1250 ατόμων για κάθε ένα από τα δύο μέρη της (και περίπου 2500 ατόμων για μερικές κοινές ερωτήσεις) και μεθοδολογία διεξαγωγής τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις (CATI).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα