Έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για περιστατικό βίας αστυνομικού σε βάρος πολίτη

Έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για περιστατικό βίας αστυνομικού σε βάρος πολίτη

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη χθες στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας και έχει δημοσιεύσει σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα του ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα"

Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων ανατέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη μεταξύ αστυνομικού και πολίτη χθες, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, καθώς έχει καταγραφεί σε βίντεο περιστατικό βίας από πλευράς του αστυνομικού, το οποίο είχε αναρτήσει μάλιστα στην ιστοσελίδα του στο Facebook ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα».

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει συγκεκριμένα: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».

Ως προς το περιστατικό, το μέλος του Ρουβίκωνα αναφέρει τα εξής:

«Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού. Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.

Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.

Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον "επίσημο" έφυγε κατ' ευθείαν. Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα. Εντελώς όμως».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network