Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: Η αστυνομία έκανε ελέγχους στα ασθενοφόρα, φακέλωσαν τραυματίες φοιτητές

Από την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.
Από την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. EUROKINISSI

Σοβαρότατες καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για τη στάση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Πολλοί φοιτητές αρνήθηκαν να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία υπο τον φόβο της προσαγωγής, αναφέρουν χαρακτηριστικα.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας και όσα ακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα είπαν στην Εφημερίδα των Συντακτών, η αστυνομία εμπόδιζε τα ασθενοφόρα να πλησιάσουν, αφού τους έκαναν ελέγχους, ενώ κατέγραψαν τα στοιχεία των τραυματιών φοιτητών που μεταφέρονταν στα νοσοκομεία, τους οποίους μάλιστα απείλησαν με προσαγωγή.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πολλά από τα παιδιά που είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ αρνήθηκαν να μπουν στα ασθενοφόρα, υπο τον φόβο της σύλληψη, και μεταφέρθηκαν με δικά τους οχήματα στα νοσοκομέια.

Πιο αναλυτικά, η καταγγελία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ αναφέρει τα εξής:

"Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό στη Μεταπολίτευση από όσο γνωρίζουμε. Ηταν πρωτοφανή όσα έζησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Το πρώτο παράδοξο είναι πως οι αστυνομικές δυνάμεις σταματούσαν τα ασθενοφόρα πριν καν αυτά φτάσουν στην ΑΣΟΕΕ, κάνοντάς τους έναν πρόχειρο σύντομο έλεγχο 2-3 λεπτών, πριν τους αφήσουν να περάσουν. Ελεγχαν κάθε ασθενοφόρο που κατευθυνόταν προς την ΑΣΟΕΕ. Αραγε τι όμως θα μπορούσε να κομίζει ένα ασθενοφόρο;

Το χειρότερο είναι πως οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ενδελεχή έλεγχο κατά την αποχώρηση του ασθενοφόρου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με τον ασθενή μέσα. Ζητούσαν και κατέγραφαν τα στοιχεία του τραυματία, παραβαίνοντας το ιατρικό απόρρητο, ενώ έκαναν και τρομοκρατική συζήτηση (τύπου “ναι, είσαι τραυματίας, αλλά μπορεί να γίνει και η προσαγωγή σου”).

Οι διασώστες αιφνιδιάστηκαν, δεν είχαν καμία ενημέρωση από το κέντρο ή από τη Διοίκηση για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. Από όσο γνωρίζουμε, αυτό δεν ήταν καν εν γνώσει της διοίκησης του ΕΚΑΒ. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ηχογραφημένες οι σχετικές συνομιλίες με το κέντρο, καθώς οι διασώστες έχουν ενημερώσει για τις καθυστερήσεις στη διακομιδή εξαιτίας της παρέμβασης της αστυνομίας.

Ευτυχώς δεν προέκυψε μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των τραυματιών από την απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια των αστυνομικών. Ομως καταγράφηκαν πολλές αρνήσεις των ίδιων των τραυματισμένων φοιτητών να μπούνε στα ασθενοφόρα, τα οποία είχαν καλέσει, υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης σύλληψης. Αποτέλεσμα, οι περισσότεροι να μεταφέρονται με δικά τους οχήματα στα νοσοκομεία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του φοιτητή με το κάταγμα στο χέρι".


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΑΣΟΕΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία φοιτητή για ΕΛΑΣ: "Με οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, πήραν τα κλειδιά μου και μπήκαν σπίτι μου για έρευνα"

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Δεύτερη δίωξη σε βάρος φοιτητή

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Η αστυνομία δεν αφήνει να φύγουν από την ΑΣΟΕΕ ούτε οι τραυματίες φοιτητές

Καταγγελία ΝΑΡ: Απήγαγε φοιτητή η Ασφάλεια

SHARE:

24Media Network