Εργαζόμενοι στα Zara: Διαδηλωτές έσβησαν τη φωτιά. Κάποιοι ήθελαν νέα Μαρφίν λένε οι αναρχικοί

Εργαζόμενοι στα Zara: Διαδηλωτές έσβησαν τη φωτιά. Κάποιοι ήθελαν νέα Μαρφίν λένε οι αναρχικοί

Διαδηλωτές έσβησαν τη φωτιά λένε οι εργαζόμενοι. Τι καταγγέλλουν οι αναρχικοί (Vid)

Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μίλησε εργαζόμενη του καταστήματος Zara της Θεσσαλονίκης η οποία αναφέρει ότι την φωτιά που μπήκε στο κατάστημα την έσβησαν οι διαδηλωτές.

"Ακούσαμε θόρυβο. Η βιτρίνα έσπασε και έπιασε φωτιά, μέσα καπνός. Η φωτιά επεκτάθηκε σε όλο το μαγαζί», τόνισε η εργαζόμενη, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα βρισκόταν κόσμος, ο οποίος εκείνη την ώρα ψώνιζε, για να προσθέσει ότι «δεν υπήρξε πανικός, ήμασταν ψύχραιμες. Μας βοήθησαν πολύ και τα παιδιά της διαδήλωσης" δήλωσε η εργαζόμενη.

Η εργαζόμενη πρόσθεσε πως:

"Την φωτιά την έσβησαν οι διαδηλωτές. Ούτε Πυροσβεστική, ούτε εργαζόμενοι της επιχείρησης. Την έσβησαν οι διαδηλωτές... μας βοήθησαν και να βγούμε και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας κατέβηκαν κάτω να δουν αν υπάρχει κόσμος να τον βοηθήσουν να βγει".

Το βίντεο-ντοκουμέντο:

Αναρχικοί: Κάποιοι ήθελαν νέα Μαρφίν

Ανακοίνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου:

"Με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον αναρχικό κρατούμενο Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται στην 26η μέρα απεργίας πείνας, ζητώντας τη λήψη εκπαιδευτικών αδειών, χιλιάδες άνθρωποι πορεύτηκαν δυναμικά στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, συγκροτώντας μια ογκώδη διαδήλωση.

Λίγο πριν φτάσει η διαδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ομάδα άγνωστων ατόμων, κινούμενα στις παρυφές της πορείας, πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα, εν ώρα λειτουργίας, τη στιγμή που μέσα βρίσκονταν εργαζόμενοι και άλλος κόσμος. Σύντροφοι και συντρόφισσες από τα αναρχικά/αντιεξουσιαστικά και άλλα οργανωμένα μπλοκ αντέδρασαν άμεσα και ψύχραιμα, έσβησαν την φωτιά, έσπασαν τα τζάμια του καταστήματος προκειμένου να γλιτώσουν τον εγκλωβισμένο κόσμο από ασφυξία και τους βοήθησαν να βγουν ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ενέργειες όπως η συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση δεν συνάδουν με τη λογική και τις πρακτικές του κινήματος – ενός κινήματος που αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία – και τις θεωρούμε ξεκάθαρα εχθρικές απέναντί μας. Εκτός των άλλων, λειτουργούν συκοφαντικά και επιβαρυντικά σε αγωνιστές που συλλαμβάνονται από τις δυνάμεις καταστολής.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣTEΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 10/11 ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ

Αναρχική Συλλογικότητα Άνω Θρώσκω, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ΕΣΕ Θεσσαλονίκης, ΕΚΧ Σχολείο, Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Αναρχική Ομάδα Πυρανθός, Σύντροφοι-συντρόφισσες".

SHARE:

24Media Network