Έβρος: Γερμανός επιχείρησε να διαφύγει στην Τουρκία με κλεμμένο τζιπ

Έβρος: Γερμανός επιχείρησε να διαφύγει στην Τουρκία με κλεμμένο τζιπ

Το πολυτελές τζιπ είχε κλαπεί από την Ιταλία, ο αριθμός πλαισίου του οχήματος ήταν παραποιημένος και η άδεια κυκλοφορίας, που κατείχε και επέδειξε ο δράστης ήταν πλαστή

Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου ένας 40χρονος Γερμανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Γερμανικών αρχών, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX προέκυψε ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Ιταλία, ο αριθμός πλαισίου του οχήματος ήταν παραποιημένος και η άδεια κυκλοφορίας, που κατείχε και επέδειξε ο δράστης ήταν πλαστή.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το παραπάνω όχημα, η άδεια κυκλοφορίας, τα χρηματικά ποσά των 3.000 ευρώ και 102 δολαρίων ΗΠΑ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

SHARE:

24Media Network