Έβρος: Ενταση στα σύνορα. Δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά και εκατοντάδες απόπειρες εισόδου

Έβρος: Ενταση στα σύνορα. Δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά και εκατοντάδες απόπειρες εισόδου
Έβρος. AP

Επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά και ρίψεις νερού από την ελληνική “αύρα”.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων επιχείρησε να περάσει τα σύνορα. Μετανάστες κινήθηκαν κατά μήκος των συνόρων στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις μα κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δακρυγόνα ερρίφθησαν και από την τουρκική πλευρά ενώ οι ελληνικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν την “αύρα” προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Εν τω μεταξύ, περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα εμποδίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής), στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή:

Συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία, ενώ εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Τα κόμματα στον Έβρο

 Στις Καστανιές αναμένεται αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου ‘Ακη Παρασκευόπουλο, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου. Η αντιπροσωπεία της ΝΔ θα επισκεφθεί και την παρέβρια ζώνη του δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα βρεθούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου, «στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και κατοίκων της περιοχής που τις τελευταίες μέρες συνδράμουν στην αποτροπή της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας».

Στον Έβρο θα βρεθεί σήμερα και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου θα ηγείται ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

 Σήμερα, εξάλλου, θα περιοδεύσει στον Έβρο κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή, και θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα