Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 135 προσφύγων από νησίδα

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 135 προσφύγων από νησίδα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Emrah Gurel

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 135 προσφύγων, που εντοπίστηκαν σε νησίδα του Έβρου στην ελληνική πλευρά. Μεταξύ τους ήταν τουλάχιστον 50 ανήλικοι.

Επανήλθε η Τουρκία όπως όλα δείχνουν στην… «κανονικότητα» και στην εργαλειοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων για να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα.

Η αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε νωρίτερα, σε νησίδα του ποταμού Έβρου στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Βύσσας, για τον απεγκλωβισμό συνολικά 135 προσφύγων, ολοκληρώθηκε. Όλοι τους κατά δήλωσή τους, είναι από την Συρία (50 άντρες, 32 γυναίκες και 53 ανήλικοι).

Αρχικά, οι Έλληνες συνοριοφύλακες από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας είδαν με τα μάτια τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες, κυριολεκτικά να σπρώχνουν τους πρόσφυγες για να εισέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Οι ελληνικές Αρχές έλαβαν e-mail από ΜΚΟ, τον Μηχανισμό Εντοπισμού Ασυνόδευτων Ανηλίκων και κλήσεις στο «112», ότι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, όπου τους εγκατέλειψε βαρκάρης, που τους μετέφερε από την τουρκική όχθη.

Κάποιοι επικαλέστηκαν και προβλήματα υγείας, ωστόσο κατά την μεταφορά τους στην ελληνική όχθη, υπήρχαν ασθενοφόρα και όπως προέκυψε είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στις προβλεπόμενες δομές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα