Εξαφάνιση Γραικού: Νέα δικαστική τροπή στο θρίλερ του κτηνοτρόφου

Εξαφάνιση Γραικού: Νέα δικαστική τροπή στο θρίλερ του κτηνοτρόφου

Μετά την αναφορά εναντίον της Εισαγγελέως που έστειλε την υπόθεση του Δημήτρη Γραικού στο Αρχείο, ακολούθησε και προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να ακυρωθεί η διάταξη της.

Το θρίλερ του κτηνοτρόφου παίρνει πλέον νέα δικαστική τροπή. Η προσφυγή θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Εφετών και θα ανατεθεί σε κάποιον αντιεισαγγελέα. Εκείνος αφού τη μελετήσει, θα αποφανθεί εάν θα την κάνει αποδεκτή, εάν θα την απορρίψει ή εάν θα ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία.

Τα παραπάνω μετέφερε στο «Τούνελ» η Άρτεμις Διαλυνά που εκπροσωπεί μαζί με τον πατέρα της Νίκο Διαλυνά, τα αδέλφια του αγνοούμενου επιχειρηματία.

«Αναμένουμε τις εξελίξεις. Υπάρχουν σοβαρές αντιφάσεις που είναι αδικαιολόγητες. Αντιφάσεις για τις οποίες δεν θα έπρεπε καν να γίνεται λόγος και που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν. Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει δολοφονηθεί και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μη μείνουν αναπάντητα ερωτήματα. Δεν στραφήκαμε ποτέ εναντίον κάποιου προσώπου συγκεκριμένα, δεδομένου ότι καταθέσαμε μήνυση για την εξαφάνιση και δολοφονία του Γραικού κατά παντός υπευθύνου. Κανένας μας δεν είναι υπεράνω υποψίας και όλοι πρέπει να ελεγχθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη αν επικοινώνησε μαζί τους ο ιδιωτικός ερευνητής που είχε προσλάβει ο Γραικός, απάντησε:

«Εάν είχε επικοινωνήσει μαζί μας θα το είχαμε εισφέρει σαν αποδεικτικό στοιχείο στην προσφυγή που καταθέσαμε. Εμείς μάθαμε για την ύπαρξη του μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, όταν πήραμε στα χέρια μας τη δικογραφία. Ακόμα και άτομο του γνώριμου περιβάλλοντος του Γραικού που υπηρέτησε στο αστυνομικό σώμα, δεν το γνώριζε. Αν η σύζυγος και τα παιδιά του ήξεραν για τον ερευνητή ας μας πούνε πότε έλαβαν γνώση και αν το κατέθεσαν στις Αρχές», τόνισε.

"Λένε για τη γυναίκα του χίλια δυο"

Με αφορμή τη δικαστική ανατροπή η Αγγελική Νικολούλη ζήτησε να μιλήσει με τη σύζυγο του Γραικού η οποία απάντησε μέσω του δικηγόρου της Κωνσταντίνου Βαρβάτου.

«Η σύζυγος και τα παιδιά του από την πρώτη στιγμή πίστευαν ότι ο Γραικός ζει και έχουν στοιχεία γι αυτό. Εφόσον εκδόθηκε αυτή η διάταξη που έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο κι έλεγε ότι δεν προέκυψε εγκληματική ενέργεια σε βάρος του, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε την κα Εισαγγελέα», υποστήριξε ο νομικός της εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση του «Τούνελ» σχετικά με τις αρχικές δηλώσεις τόσο της κόρης του Γραικού που έλεγε πως δεν υπήρχε περίπτωση ο πατέρας της να μην επικοινωνήσει μαζί της, αλλά και του γιου του, που είπε πως ίσως είχε πέσει θύμα δολοφονικής ενέργειας, απάντησε:

«Ο γιος του επιχειρηματία είπε πως «φοβόταν» μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο, κάτι που είναι λογικό. Τα παιδιά τώρα πιστεύουν πως ο πατέρας τους πρέπει να ζει».

Ο κ. Βαρβάτος ανέφερε πως όταν η σύζυγος του επιχειρηματία είχε δηλώσει σε παρέμβαση της στο «Τούνελ», πως ο αγνοούμενος πιθανά να είχε επιλέξει την ηθελημένη φυγή, βασιζόταν σε στοιχεία που είχαν πέσει στην αντίληψη της.

Ένα από αυτά ήταν η συμπεριφορά του επιχειρηματία που το τελευταίο διάστημα πριν χαθεί εμφανιζόταν αφηρημένος, σαν κάτι να τον απασχολούσε.

«Ακούστηκε στην τελευταία εκπομπή σας ότι ο ισχυρισμός της πελάτισσας μου πως ο Γραικός πιθανά να βρίσκεται στα Σκόπια είναι αστείος, γιατί το ενδεχόμενο αυτό έχει ερευνηθεί από τις Αρχές. Θα σας θυμίσω την περίπτωση φυγόποινου επιχειρηματία που ζούσε εκεί και ενώ ζητήθηκε η βοήθεια των τοπικών Αρχών, αυτή δεν δόθηκε. Τελικά αναγνωρίστηκε από έναν Έλληνα τυχαία. Έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχει πιθανότητα ο Γραικός να βρίσκεται στα Σκόπια και η τοπική αστυνομία να μην συνεργάζεται», τόνισε.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στα υπονοούμενα καλεσμένων στην εκπομπή, που “φωτογράφιζαν” κατά τη γνώμη του τη σύζυγο του επιχειρηματία.

«Σήμερα η σύζυγος του επιχειρηματία από χρέη που ο ίδιος δημιούργησε, χρωστάει σε εφορία, τράπεζες, προμηθευτές και ιδιώτες κοντά δύο εκατομμύρια ευρώ. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω πως ο Γραικός ήθελε να πουλήσει τη μονάδα και να ασχοληθεί μόνο με φωτοβολταϊκά. Τα έσοδα αυτών των εγκαταστάσεων έχουν εκχωρηθεί για χρέη προς την εφορία. Το πατρικό σπίτι της πελάτισσας μου είναι υποθηκευμένο και τα δύο τελευταία χρόνια γνωρίζω πως δεν μπορούσαν να διαθέσουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο και ζούσαν χωρίς θέρμανση! Η ίδια γνώριζε την οικονομική κατάσταση του Γραικού, τι κέρδος είχε να τον εξαφανίσει;».

Ο κ. Βαρβάτος μίλησε και για τα αρνητικά σχόλια του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν σαν στόχο την σύζυγο του Γραικού.

Επιβεβαίωσε πως ο αγνοούμενος είχε προσλάβει ιδιωτικό ερευνητή.

«Ειπώθηκε πως ο άνθρωπος αυτός έδωσε στον επιχειρηματία έναν φάκελο με φωτογραφικό υλικό. Πρόκειται για φωτογραφίες που έπαιρνε από το Facebook. Γνωρίζω τον ερευνητή και ο ίδιος μου έχει παρουσιάσει τον συγκεκριμένο φάκελο. Τον ξέρουν και αυτοί που λένε το αντίθετο», κατέληξε.

Πηγή: 

anikolouli

SHARE:

24Media Network