Εξαλείφθη το αξιόποινο για τον Γέροντα Παστίτσιο

Εξαλείφθη το αξιόποινο για τον Γέροντα Παστίτσιο

Ο Γέροντας Παστίτσιος είχε βρεθεί ελέω σάτιρας στο εδώλιο και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών. Τι αποφάσισε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περίπετεια του Γεροντα Παστίτσιου, κατά κόσμο Φίλιππο Λοΐζο, ο οποίος ελέω σάτυρας βρέθηκε στο εδώλιο και μάλιστα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Την Πέμπτη, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά την έναρξη της διαδικασίας έκρινε την εξάλειψη του αξιοποίνου. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, αυτό ισχύει για τα πλημμελήματα και τα πταίσματα που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος Λοΐζος με το γκρουπ Γέροντας Παστίτσιος στο Facebook, διακωμωδούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του μοναχού Παΐσιου ή τα μετέφραζε σατυρικά. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από καταγγελίες, της Χρυσής Αυγής και ακολούθησαν παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, που ζητούσαν ουσιαστικά την ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου.

Μάλιστα, ο Φίλιππος Λοΐζος συνελήφθη το 2012, ύστερα από ερώτηση στη Βουλή του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά, και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της εξύβρισης θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση.

SHARE:

24Media Network