Εξάρχεια: Οι καταλήψεις, τα γυναικόπαιδα και ένας γάμος

Εξάρχεια: Οι καταλήψεις, τα γυναικόπαιδα και ένας γάμος

Η "επιχείρηση - σκούπα" της ΕΛΑΣ είχε ως αποτέλεσμα τελικά να εντοπιστούν γυναικόπαιδα και άνθρωποι που προσπαθούσαν να κάνουν μια νέα αρχή στη χώρα μας.

Η ευρεία επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια είχε ως αποτέλεσμα να εκδιωχθούν 143 άνθρωποι από τέσσερα κτίρια που εκκενώθηκαν και στα οποία φιλοξενούνταν.

Πρόκειται για 143 άτομα, από τα οποία 57 είναι άνδρες, 51 γυναίκες και 35 ανήλικοι. Προέρχονται, δε, από το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και την Τουρκία.

Στις καταλήψεις δεν βρέθηκε τίποτα παραβατικό, όπλα, ναρκωτικά, μολότοφ, υπό το πρόσχημα της εύρεσης των οποίων έγινε και η όλη “εκκαθάριση”. Αντιθέτως, οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν στους χώρους υπό κακές συνθήκες διαβίωσης, και προσπαθούσαν με ο,τι είχαν να στήσουν εκ νέου τις ζωές τους, να κάνουν μια νέα αρχή.

Η φωτογραφία του Αλέξανδρου Κατσή είναι ενδεικτική. Το καρέ προέρχεται από τη Σπύρου Τρικούπη και χρονολογείται από το 2016.

“Δύο πρόσφυγες από τη Συρία που στεγάζονταν στις προσφυγικές καταλήψεις αποφάσισαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μετά τον ξεριζωμό. Παντρεύτηκαν. Το γλέντι για το γάμο τους έγινε στην κατάληψη της Σπύρου Τρικούπη 17. Έκαναν live από τα τηλέφωνα όπως στην φωτογραφία, με τους γονείς τους που βρίσκονταν ακόμα στη Συρία για να τους δώσουν κουράγιο, να τους δείξουν ότι βρήκαν τη φροντίδα που αναζητούσαν”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία του, η οποία σήμερα έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα