Εξάρχεια: Η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στην κατάληψη Κ*ΒΟΞ

Εξάρχεια: Η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στην κατάληψη Κ*ΒΟΞ

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν τη στιγμή της επιχείρησης της αστυνομίας στην κατάληψη Κ*ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων.

Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων μετά τις πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων στις οποίες φιλοξενούνταν πρόσφυγες.

Το βράδυ της Πέμπτης έλαβαν χώρα νέα επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην κατάληψη Κ*ΒΟΞ. Η Αναρχική Ομοσπονδία κατήγγειλε πως άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χημικά και δακρυγόνα μέσα στον χώρο ο οποίος ήταν γεμάτος με κόσμο ενώ έσπασαν την τζαμένια πόρτα του κτιρίου. Η περιοχή ήταν γεμάτη με πολύ κόσμο καθώς διεξαγόταν φεστιβάλ. Πληροφορίες ανέφεραν ακόμη πως ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Στα βίντεο καταγράφεται η στιγμή της επιχείρησης με άνδρες των ΜΑΤ να φωνάζουν προς τους συγκεντρωμένους να κατεβάσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και να μην καταγράφουν.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε πως σε επεισόδια που σημειώθηκαν, μετά τα μεσάνυχτα, στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα έγιναν επτά προσαγωγές με τους προσαχθέντες να αφήνονται εν συνεχεία ελεύθεροι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα