Εξέγερση και σοβαρά επεισόδια στη δομή της Μόριας Λέσβου

Εξέγερση και σοβαρά επεισόδια στη δομή της Μόριας Λέσβου

Εξαιτίας απόρριψης αιτήματος ασύλου μετανάστη από την Αϊτή, ξέσπασαν τα επεισόδια στην Μόρια Λέσβου. Θα ακολουθούσε η σύλληψή του για την διαδικασία της απέλασης και επανεισδοχής και εκεί ξέσπασαν επεισόδια, από Αφρικανούς κυρίως μετανάστες

Αφορμή για τα σημερινά σοβαρά επεισόδια σε βαθμό εξέγερσης, που έγιναν νωρίτερα το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής-Ταυτοποίησης στην Μόρια Λέσβου, ήταν όπως όλα δείχνουν η διαδικασία απομάκρυνσης ενός μετανάστη από την Αϊτή, σύλληψής του, απέλασης και επανεισδοχής όταν του επιδόθηκε η αρνητική απάντηση σε αίτημα ασύλου που είχε πραγματοποιήσει σε δεύτερο βαθμό, καθώς επίσης οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Τότε, μετανάστες κυρίως από την Αφρική παρενέβησαν, άρχισαν να τον τραβούν από τα χέρια των αστυνομικών και επιτέθηκαν σε βάρος τους με πέτρες και κάθε λογής αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε κάδους, σε σκηνές που χρησιμοποιούνταν από διάφορες ΜΚΟ ως αποθηκευτικοί χώροι και σε κοντέινερ.

Μάλιστα, δεν άφηναν ούτε τους πυροσβέστες να πλησιάσουν για να σβήσουν τις φωτιές πετώντας και σε αυτούς πέτρες και χρειάστηκε να γίνει χρήση χημικών από τα ΜΑΤ για να οπισθοχωρήσουν οι ταραξίες.

Μέσα σε αυτόν το χαμό που κράτησε περίπου 2-3 ώρες οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες έτρεξαν στα χωράφια για να γλιτώσουν από τους καπνούς και τα χημικά, μέχρι που εκτονώθηκε νωρίτερα η κατάσταση και επέστρεψαν πίσω.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών, που έως τώρα υπολογίζεται σε 5 καμένα κοντέινερ και δύο σκηνές, ενώ καταστράφηκε και το στέγαστρο του χώρου αναψυχής. Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις για τα περιστατικά.

(Φωτογραφία: Εφημερίδα “Εμπρός”, Βίντεο: Associated Press)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα