Ευρωπαίοι αστυνομικοί σε ελληνικά αεροδρόμια

Στιγμιότυπο από την αίθουσα αναμονής και την κίνηση των επιβάτων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Δευτέρα 24 Δκεμβρίου 2012. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την αίθουσα αναμονής και την κίνηση των επιβάτων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Δευτέρα 24 Δκεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ευρωπαίοι αστυνομικοί θα συνδράμουν στο έργο των Ελλήνων συναδέλφων τους στα αεροδρόμια ενόψει της τουριστικής περιόδου

Εκτός από τους Ευρωπαίους τουρίστες να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στα ελληνικά νησιά άρχισαν να καταφθάνουν στη χώρα μας και οι πρώτοι Ευρωπαίοι αστυνομικοί που θα έχουν βοηθητικό ρόλο και θα συνδράμουν στο έργο των Ελλήνων αστυνομικών.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία και άλλες έχουν καταθέσει, σύμφωνα με Το Βήμα, αιτήματα προς τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών που πηγάζουν και από τη Συνθήκη Σέγκεν να υπηρετούν στην Ελλάδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αστυνομικοί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως διευκρινίζεται, εφόσον εγκριθεί το αίτημα και φτάσουν στην χώρα μας, αναλαμβάνουν υπηρεσία σε διεθνή αεροδρόμια, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και άλλων, από τα οποία διακινούνται ξένοι τουρίστες.

Οι Ευρωπαίοι αστυνομικοί δεν θα είναι ένστολοι, δεν θα φέρουν οπλισμό, δεν θα εκτελούν καθήκοντα αστυνομικού, αλλά θα συνδράμουν εάν και όποτε ζητηθεί από Έλληνες συναδέλφους τους κυρίως για να διαπιστώσουν την πλαστότητα ενός εγγράφου, όπως τα διαβατήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Γερμανοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία τις επόμενες ημέρες στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης.

Επίσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, προκειμένου αστυνομικοί των δύο χωρών να κάνουν κοινές περιπολίες σε τουριστικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, την οποία προτιμούν για τις διακοπές τους οι υπήκοοι της γειτονικής χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρήτη: Γερμανός αστυνομικός τοποθετείται στο ''Ν. Καζαντζάκης''

SHARE: